Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Ballantine's Finest

Ballantine's

Налично

29,50 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 1 l.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е мек, елегантен, с медени нотки и пирен, с намек на подправки. Вкусът е богат, сладък, ечемичен, карамелен, с много деликатни торфени нотки. Финалът е мек и сладък, с умерен финал. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Ballantine's Finest
Този продукт е съчетание от над 50 малцови и 4 зърнени уискита, както и на прочутите малцове Miltonduff и Glenburgie. Печели високо отличие на престижни международни конкурси и е най-продаваното уиски в Европа. Излиза на пазара през 1910 г.
Вкусов профил
Аромат: Мек, елегантен, с медени нотки и пирен, с намек на подправки.
Вкус: Богат, сладък, ечемичен, карамелен, с много деликатни торфени нотки.
Финал: Мек и сладък, умерен финал.
История на производител
През 1827 г. Джордж Балантайн открива магазин за уиски и други алкохолни напитки в Единбург. По-късно отваря и втори, които смята за по-доходоносен. Когато назначава сина си, Арчибалд, да управлява бизнеса, Джордж започва да създава свои собствени блендове.
Продажбите се разрастват и Джордж Балантайн наема и другия си син, Джордж-младши. Така се поставило началото на George Ballantine and Son Ltd. Започнали да изнасят продукцията си и бизнесът ставал от силен по-силен. След  1919 г. компанията сменя няколко собственици, но запазва традициите и качеството си. В края на 80-те години на ХХ век става най-популярното смесено уиски в Европа. 89% от продажбите им в световен мащаб се дължат на Ballantine’s Finest. 
Мнения за Ballantine's Finest

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта