Вермут
Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
 • Вермут
Марка
 1. Cinzano
 2. Martini
 3. Винекс Славянци
 4. Отос
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

10 Артикули

на страница
 1. Vermouth Di Torino 1757 Rosso Разфасовка: 1 l.
  28,98 лв.
 2. Martini Bitter Разфасовка: 700 ml.
  36,99 лв.
 3. Martini Rubino Разфасовка: 750 ml.
  34,99 лв.
 4. Otto's Athens Vermouth Разфасовка: 750 ml.
  27,99 лв.
 5. Martini Extra Dry Разфасовка: 1 l.
  18,99 лв.
 6. Чочосан Ягода Разфасовка: 1 l.
  7,49 лв.
 7. Чочосан Червен Разфасовка: 1 l.
  7,49 лв.
 8. Чочосан Лимон Разфасовка: 1 l.
  7,49 лв.
 9. Чочосан Драй Разфасовка: 1 l.
  7,49 лв.
 10. Чочосан Бял Разфасовка: 1 l.
  7,49 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

10 Артикули

на страница

Вермут

Вермутът е вино, чийто аромат е подсилен със семена, корени, плодове и цветове от различни билки. Най-популярните растения, свързвани с вермут са пелин, бял равнец, бъз, мента. От подправките важна роля играят канела, индийско орехче, ванилия и кардамон. Кората от хининово дърво, цветовете на бъз в комбинация с лимонова кора са също съществени съставки, когато говорим за производство на вермут. Производителите си служат още с розмарин, карамфил и звъника. Главните производители на ароматното вино са Франция, Италия и Испания. По-малки количества вермут се произвежда и в други държави, сред които Аржентина, САЩ, Холандия, Германия, Унгария, Чехия, Молдова, Русия. У нас също се произвежда ароматизираното вино.  

Първото промишлено предприятие за производство на ароматното вино е изградено в Торино през втората половина на 18-ти в. В началото виното се е приготвяло само от бели вина, но впоследствие се допускат и други.

Първо е необходимо да се приготви винена основа. Тя заема около 80% от обема на питието. После се използва растителен екстракт, чист алкохол и захарен сироп. След това специално селектираните билки се изсушават и се превръщат в прах. Впоследствие заедно със споменатите вече компоненти се поставят в големи дървени бъчви. Сместа отлежава около три седмици. След това се пристъпва към охлаждане и филтриране на течността. После пак отлежава, но този път за около два месеца до година. Завърши ли този период, идва ред и на пастьоризирането. Този процес леко притъпява уханието на виното, но пък подсилва вкуса му и му придава екзотика. Накрая течността се бутилира.