Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • МАЛЦОВО
Марка
  1. Bushmills
  2. Pogues
  3. Sexton
  4. Teeling
  5. The Irishman
  6. Tullamore D.E.W.
  7. Tyrconnell
  8. West Cork
  9. Waterfrof
Less
Разфасовка

Ирландско уиски малцово

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

17 Артикули

на страница
  1. Waterfrof Sheestown 1.2 Разфасовка: 700 ml.
    99,60 лв.
  2. Waterfrof Ballymorgan 1.2 Разфасовка: 700 ml.
    99,60 лв.
  3. Waterfrof Organic Gaia 1.1 Разфасовка: 700 ml.
    104,99 лв.
  4. West Cork Port Cask Разфасовка: 700ml
    69,21 лв.
  5. West Cork Rum Cask Разфасовка: 700ml
    69,21 лв.
  6. The Irishman Single Malt 12 YO Разфасовка: 700 ml.
    85,80 лв.
  7. The Irishman Single Malt Разфасовка: 700 ml.
    53,40 лв.
  8. The Irishman Cask Strength Разфасовка: 700 ml.
    169,99 лв.
  9. The Pogues Single Malt Разфасовка: 700 ml.
    30,04 лв.
  10. Bushmills 16 Y.O. Разфасовка: 700 ml.
    104,99 лв.
  11. Tullamore D.E.W. 18 Y.O. Разфасовка: 700 ml.
    149,99 лв.
  12. Tullamore D.E.W. 14 Y.O. Разфасовка: 700 ml.
    64,99 лв.
  13. Bushmills 21 Years Old Разфасовка: 700 ml.
    249,99 лв.
  14. Tyrconnell Single Malt Разфасовка: 700 ml.
    41,00 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

17 Артикули

на страница

Малц

Това е основната суровина за производство на шотландско, ирландско и някои други видове уиски. За шотландското малцът се суши като се опушва с торф, което внася димен нюанс в аромата и вкуса. За ирландското се суши без да се опушва с торф. В Шотландия различните производители на уиски използват повече или по-малко опушен малц, което влияе на вкуса и аромата на уискито. Ако на етикета е означено само Malt или Blended Malt, или Pure Malt, или Vatted Malt, това означава, че уискито е смес от различни малцови дестилати, които може да са от множество различни дестилационни (спиртоварни), също така и с различна възраст. Използват се обикновено около 5-годишни и по-стари дестилати. Най-често този вид малцови уискита са разредени с вода до 40-43% алкохол, но има изключения и с по-висок градус. Иначе градусът на отлежалите дестилати в бъчвите е над 50% и над 60%, в зависимост от възрастта. Обикновено в Шотландия малцовият дестилат излиза от дестилацията с около 67-70 градуса и се оставя да отлежава, като през годините губи от градусите.