Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • БЪРБЪН
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 63

Страница
на страница
  1. Few Разфасовка: 700 ml.
    88,20 лв.
  2. Widow Jane 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    122,40 лв.
  3. Rittenhouse Разфасовка: 700 ml.
    61,80 лв.
  4. Mellow Corn Разфасовка: 700 ml.
    35,70 лв.
  5. Larceny Разфасовка: 700 ml.
    76,10 лв.
  6. Elijah Craig Small Batch Разфасовка: 700 ml.
    70,56 лв.
  7. Jim Beam Double Oak Разфасовка: 700 ml.
    49,92 лв.
  8. Jim Beam Honey Разфасовка: 700 ml.
    25,92 лв.
  9. Woodford Reserve Double Oaked Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 89,79 лв. Промо цена 78,99 лв.
  10. Woodford Reserve Разфасовка: 700 ml.
    55,49 лв.
  11. Jim Beam Black 6 YO + multi-tool Разфасовка: 700 ml.
    48,99 лв.
  12. Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    66,99 лв.
  13. Koval Rye Organic Разфасовка: 500 ml.
    82,99 лв.
  14. Koval Organic Разфасовка: 500 ml.
    84,99 лв.
  15. Koval Organic Разфасовка: 200 ml.
    46,99 лв.
  16. Koval Four Grain Organic Разфасовка: 500 ml.
    84,99 лв.
  17. Koval Four Grain Organic Разфасовка: 200 ml.
    46,99 лв.
  18. Koval Millet Organic Разфасовка: 500 ml.
    82,99 лв.
  19. Maker’s Mark + 2 чаши Разфасовка: 700 ml.
    58,59 лв.
  20. Platte Valley Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 44,99 лв. Промо цена 38,24 лв.
  21. Evan Williams Разфасовка: 700 ml.
    61,55 лв.
  22. Bowsaw Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    69,99 лв.
  23. Bowsaw 100% Corn Разфасовка: 700 ml.
    71,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 63

Страница
на страница

Бърбън

Трябва да е дестилирано от зърно, в което има най-малко 51% царевица. Останалите съставки са малц, немалциран ечемик, ръж, пшеница. Също така царевицата не трябва да е повече от 79% от суровината. Над този процент става дума за царевично уиски. Обикновено суровината за бърбън е около 70% царевица.
Трябва да е отлежало в нови обгорени дъбови бъчви – използват се еднократно. Ако е отлежало минимум 2 години, покрива категорията Straight Bourbon (виж по-долу Straight Whiskey). Няма изискване какъв вид да е дъбът, но обикновено се използва бял американски дъб. Обикновено масовите бърбъни са направени основно от дестилати, отлежали не повече от 3 месеца.
Трябва да е дестилирано от ферментирала зърнена каша и с алкохолно съдържание не повече от 160 proof, което отговаря на 80% алкохол. Целта е да не е чист спирт с висок градус, а все пак дестилат с повече аромати и вкусови особености на суровината. Но дестилатът трябва да се пълни в бъчвите за отлежаване разреден, с не повече от 62,5% алкохол (125 proof).
Трябва да е произведено в САЩ. Името идва от района “Олд Бърбън” в община „Бърбън“ в щата Кентъки, кръстена така през 1785 г. на френската кралска фамилия – Бурбоните. Там се установили няколко спиртоварни, които варели уиски с преобладаващо церевична суровина, в смес с малц, ечемик и ръж. Само в Кентъки се произвежда истински бърбън, твърдят местните производители. Затова съществува заблуда, че по изискване наименованието бърбън се отнася само за уиски, произведено там. Но няма такова изискване, бърбън се произвежда в различни щати.