Американско уиски бърбън

БЪРБЪН
Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • БЪРБЪН
Марка
  1. Bulleit
  2. Baker's
  3. Basil Hayden's
  4. Benchmark
  5. Booker's
  6. Buffalo Trace
  7. Eagle rare
  8. Evan Williams
  9. Four Roses
  10. Heaven'S Door
  11. Hudson
  12. Jefferson'S
  13. Jim Beam
  14. Journeyman
  15. Kentucky Owl
  16. Knob Creek
  17. Maker’s Mark
  18. Wild Turkey
  19. Woodford
  20. Jefferson
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 50

Страница
на страница
  1. Jefferson's Reserve Разфасовка: 700 ml.
    142,49 лв.
  2. Journeyman Bourbon Featherbone Разфасовка: 500 ml.
    72,80 лв.
  3. Benchmark Old №8 Разфасовка: 700 ml.
    19,00 лв.
  4. Eagle rare 10 Y.O Разфасовка: 700 ml.
    76,00 лв.
  5. Buffalo Trace Разфасовка: 700 ml.
    37,50 лв.
  6. Buffalo Trace Разфасовка: 1 l.
    51,00 лв.
  7. Woodford Reserve Double Oaked Разфасовка: 700 ml.
    89,76 лв.
  8. Woodford Reserve Straight Rye Разфасовка: 700 ml.
    64,68 лв.
  9. Woodford Reserve с чаша Разфасовка: 700 ml.
    76,44 лв.
  10. Kentucky Owl Confiscated Разфасовка: 700 ml.
    234,30 лв.
  11. Kentucky Owl Straight Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    449,10 лв.
  12. Cedar Ridge Lowa Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    76,50 лв.
  13. Heaven'S Door Straight Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    149,00 лв.
  14. Jefferson's Bourbon Разфасовка: 700 ml.
    89,00 лв.
  15. Evan Williams Single Barrel Разфасовка: 700 ml.
    99,99 лв.
  16. Jim Beam Black 6 YO Разфасовка: 700 ml.
    39,90 лв.
  17. Bulleit Bourbon with ice crusher bag Разфасовка: 700 ml.
    42,49 лв.
  18. Bulleit 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    56,99 лв.
  19. Hudson Baby Разфасовка: 350 ml.
    69,90 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 50

Страница
на страница

Бърбън

Трябва да е дестилирано от зърно, в което има най-малко 51% царевица. Останалите съставки са малц, немалциран ечемик, ръж, пшеница. Също така царевицата не трябва да е повече от 79% от суровината. Над този процент става дума за царевично уиски. Обикновено суровината за бърбън е около 70% царевица.
Трябва да е отлежало в нови обгорени дъбови бъчви – използват се еднократно. Ако е отлежало минимум 2 години, покрива категорията Straight Bourbon (виж по-долу Straight Whiskey). Няма изискване какъв вид да е дъбът, но обикновено се използва бял американски дъб. Обикновено масовите бърбъни са направени основно от дестилати, отлежали не повече от 3 месеца.
Трябва да е дестилирано от ферментирала зърнена каша и с алкохолно съдържание не повече от 160 proof, което отговаря на 80% алкохол. Целта е да не е чист спирт с висок градус, а все пак дестилат с повече аромати и вкусови особености на суровината. Но дестилатът трябва да се пълни в бъчвите за отлежаване разреден, с не повече от 62,5% алкохол (125 proof).
Трябва да е произведено в САЩ. Името идва от района “Олд Бърбън” в община „Бърбън“ в щата Кентъки, кръстена така през 1785 г. на френската кралска фамилия – Бурбоните. Там се установили няколко спиртоварни, които варели уиски с преобладаващо церевична суровина, в смес с малц, ечемик и ръж. Само в Кентъки се произвежда истински бърбън, твърдят местните производители. Затова съществува заблуда, че по изискване наименованието бърбън се отнася само за уиски, произведено там. Но няма такова изискване, бърбън се произвежда в различни щати.