Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • СМЕСЕНО
  • МАЛЦОВО

Шотландско уиски

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 407

на страница
  1. Glenfarclas 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    55,70 лв.
  2. Edradour Ballechin 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    86,30 лв.
  3. Edradour 12 YO Caledonia Разфасовка: 700 ml.
    98,00 лв.
  4. Edradour 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    77,30 лв.
  5. Douglas Laing Scallywag vatted malt Разфасовка: 700 ml.
    72,80 лв.
  6. Douglas Laing Big Peat vatted malt Разфасовка: 700 ml.
    72,80 лв.
  7. Douglas Laing Big Peat Sofia edition Разфасовка: 700 ml.
    107,00 лв.
  8. Glenfarclas Heritage Разфасовка: 700 ml.
    44,00 лв.
  9. Glenfarclas 30 YO Разфасовка: 700 ml.
    737,00 лв.
  10. Glenfarclas 25 YO Разфасовка: 700 ml.
    242,00 лв.
  11. Glenfarclas 21 YO Разфасовка: 700 ml.
    159,20 лв.
  12. Glenfarclas 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    89,90 лв.
  13. Glenfarclas 12 YO Разфасовка: 700 ml.
    64,70 лв.
  14. Hunter Laing Scarabus Разфасовка: 700 ml.
    62,00 лв.
  15. Singleton 17 YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    159,99 лв.
  16. Lagavulin 12 YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    219,99 лв.
  17. Talisker 8YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    149,99 лв.
  18. Cardhu 11 YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    139,99 лв.
  19. Mortlach 21YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    859,99 лв.
  20. Dalwhinnie 30YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    1 079,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 407

на страница

Смесено

Над 90% от уискито, което се продава по света, е смесено или блендед уиски (от англ. ез. to blend - смесвам). Този продукт е източникът на сила за индустрията и течната форма на изкуството да се сливат безброй компоненти, за да се създаде едно плътно и хармонично цяло. Представлява комбинация от малцови и зърнени уискита, отлежавали в дъбови бъчви най-малко три години.

Но колко и кои малцови дестилати? Колко зърнени? В какви бъчви отлежава и колко дълго? И как се съчетават всички тези вкусове и аромати? Производството на блендед уиски е изключително труден процес, който изисква много повече от остро обоняние и нюх. Повече от необходими са години опит, детайлно познание за различните дестилерии и продуктите им, които от своя страна реагират по строго индивидуален начин с дървесините, а комбинирането с други малцови и зърнени дестилати, изисква и интуиция, и небце със съвършена памет. Блендинг пионерите се появили, когато промени в закона позволили смесване на малцови и зърнени уискита, което в същото време дало възможността в повече магазини да се пордава уиски. Предимството им било в това, че вече имали опит в сливането и смесването на различни продукти и го правели със замах.

Върху резултатите от експериментите си с уиски уверено поставяли имената си като гаранця за качество. И все пак кои са те? Те са Андрю Ъшър, Джон Уокър, Уилям Тийчър, Джеймс Бюканън, Джордж Балантайн, братята Шивас, Джон Дюар и много други, които красят с имената си етикетите на блендед уискита във всеки край на света.