Блог

  1. Какво да пием, когато не пием?

    Какво да пием, когато не пием?

    Отговорът е: Seedlip!

    Всеки от нас е бил изправян пред дилемата какво да пие, когато му се налага да не пие: било защото ще шофира, защото спазва хранителен режим или просто защото така се чувства тази вечер. А коктейлите изглеждат толкова … подканващи! Тогава на помощ идва &b...

    Прочети още
  2. Испания - приказка в бяло

    Испания - приказка в бяло

    Знаете ли, че…Има някои сортове, които се берат само през нощта? Да, точно така. Такъв е например сортът Вердехо, бялата звезда на малката испанска област Руеда.

    Руеда е сгушена в сърцето на една от иберийските „твърдини“ – Кастилия и Леон, най-голяма...

    Прочети още
  3. Babatzim - синоним на автентично гръцко узо

    Babatzim - синоним на автентично гръцко узо

    Гръцка музика, прохладна лятна вечер, чаша отлично узо и хрупкави морски дарове за мезе. Може и някоя друга маслина. Звучи прекрасно, нали? А най-хубавото е, че не е нужно да бием целия този път до Гърция, за да се насладим на усещането. Особено и с оглед на моментната “корона ситуация”. Да го кажем така - взимаме го назаем от братята гърци, леко си го присвояваме и импровизираме, по...

    Прочети още
  4. Campari - наслади се на лятото

    Campari - наслади се на лятото

    "Добре дошли в столицата на аперитива“. Можете да срещнете рекламния слоугън на Campari навсякъде в Милано. В случая обаче изречението не е просто грандомански рекламен трик, а самата истина. Campari е символ на Италия и синоним на понятието "аперитив". Аперитивът, алкохолно питие преди вечеря, придружен от лека храна, между 18 и 21 часа, има за цел да стимулира небцето. Дори днес то продължава да ...

    Прочети още
  5. Underberg: стимулирай храносмилането в само 20 мл.

    Underberg: стимулирай храносмилането в само 20 мл.

    Слоганът на Underberg гласи следното: “Underberg, не може да се опише… той трябва да се опита”. В други случаи, вероятно бихме казали, че криейтив отделът на немския бранд не се е постарал особено много, що се отнася до творението му. Чували сме къде-къде по-оригинални слогани, но често представляващи празни думи без покритие, макар и звучащи красиво. Та...

    Прочети още
  6. Горчивите портокали на Севиля в Tanqueray

    Горчивите портокали на Севиля в Tanqueray
    Tanqueray е идеалният пример за London Dry джин, който гарантира неизменно високо качество във всяка глътка.
    Прочети още
  7. Monin - повече от 100 години карнавал за небцето

    Monin - повече от 100 години карнавал за небцето

    Годината е 1912. Едва две години преди началото на Първата световна война. Жорж Монин е едва 19-годишен младеж от Франция, който твърдо решава, че възрастта не е порок, поради което никога не е твърде рано да тръгнеш в преследване на мечтата си. Наемайки кон и карета, Жорж Монин започва да обикаля Франция, продавайки брандираните си вина и спиртни напитки. Още от самото начало, Мон...

    Прочети още
  8. В чудатите прегръдки на необичайното

    В чудатите прегръдки на необичайното

    Годината е 1999, светът плахо пристъпва към финала на едно изумително обичайно хилядолетие, конфетите пропукват с познатия гърмеж, зарята огрява с добре познатите си цветове, но нещо непознато и необичайно се материализира в малка семейна дестилерия в Гирван, Шотландия.

     

    ...

    Прочети още
  9. Йо-хо-хо и бутилка ром

    Йо-хо-хо и бутилка ром

    Петнайсет души в ковчега на мъртвеца, йо-хо-хо и бутилка ром! Днес обаче няма да си говорим за пиратски истории ала “Островът на съкровищата”, а ще наблегнем върху напитката, за която ...

    Прочети още
  10. Proper No. Twelve: представено от Конър МакГрегър

    Proper No. Twelve: представено от Конър МакГрегър

    Трудно е да отговорим на въпроса, дали Конър МакГрегър е по-добър боец или по-добър бизнесмен. Факт е обаче, че ирландската ММА звезда не спира да използва своя бизнес нюх, а едно от последните му постижения е създаването на собствена линия първокачествено ирландско уиски - Proper No. Twelve.

    ...

    Прочети още