Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 159

на страница
  1. Bayou Gator Bite Black Cofee Разфасовка: 700 ml.
    33,99 лв.
  2. Bayou Gator Bite Satsuma Oringes Разфасовка: 700 ml.
    33,99 лв.
  3. Bayou Pink Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 33,99 лв. Промо цена 28,55 лв.
  4. Presidente Marti 23 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 139,99 лв. Промо цена 103,59 лв.
  5. Пакет Spritzolito Разфасовка: 1.45 l.
    48,79 лв.
  6. Doorly's 14 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 139,47 лв. Промо цена 117,15 лв.
  7. Relicario Superior Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 70,00 лв. Промо цена 51,80 лв.
  8. Santiago De Cuba 12 YO extra anejo Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 154,34 лв. Промо цена 98,78 лв.
  9. Pusser's 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 156,00 лв. Промо цена 99,84 лв.
  10. Presidente Marti 19 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 112,00 лв. Промо цена 71,68 лв.
  11. Presidente Marti 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 96,13 лв. Промо цена 61,52 лв.
  12. Opthimus 18 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 115,00 лв. Промо цена 85,10 лв.
  13. Opthimus 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 115,00 лв. Промо цена 85,10 лв.
  14. Bumbu XO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 84,90 лв. Промо цена 71,32 лв.
  15. Bumbu Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 67,50 лв. Промо цена 56,70 лв.
  16. Botran Anejo 18 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 96,00 лв. Промо цена 61,44 лв.
  17. Abuelo Anejo Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 50,00 лв. Промо цена 27,00 лв.
  18. El Dorado 12 YO с 2 чаши Разфасовка: 700 ml.
    61,10 лв.
  19. El Dorado 15 YO с 2 чаши Разфасовка: 700 ml.
    83,60 лв.
  20. El Dorado Uitvlugt Enmore 2008 Разфасовка: 700 ml.
    323,00 лв.
  21. El Dorado Port Mourant Uitvlugt 2010 Разфасовка: 700 ml.
    323,00 лв.
  22. El Dorado Diamond Port Mourant 2010 Разфасовка: 700 ml.
    323,00 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 159

на страница

Ром

Ромът  е от малкото алкохолни напитки, които се произвеждат от вторичния продукт на друга индустрия. Основната суровина за производството му е меласата. Това е остатъчен сироп от пресоването на захарна тръстика. В миналото този сироп се смятал за отпадък. Но в крайна сметка за късмет на фермерите, се открило, че от него може да се произвежда силен интоксикант. Това се случва още през 16-ти в. от заселници на острови в Карибския басейн.

Днес процесът на производство на ром е усъвършенстван. Всеки производител със свой почерк бележи цвета, аромата и вкуса на рома по неповторим начин. Но за да опишем този процес, неминуемо трябва да започнем със захарната тръстика. След пресоването на стъблата ѝ извлеченият сироп се пречиства и преварява няколко пъти. Кристализираната захар се отделя за други цели, а полученият сладък и лепкав остатъчен сироп, наречен меласа, се използва като основна суровина за производството на ром.

Към нея се добавят вода и дрожди. Така получената смес, приличаща на каша, претърпява процес на ферментация, който продължава около 24 часа. След това започва сложният процес на дестилация. Много и различни са дестилаторите, които могат да се използват в този процес. Но играят важна роля в оформянето на различните видове ром от много леки до ароматни и с тежко тяло.

Отлежаването на рома се случва в дъбови бъчви. Може преди това да са използвани да отлежават бърбън, уиски, вино, коняк. Докато зрее в бъчвите, ромът получава тъмния си цвят и губи част от алкохолното си съдържание чрез изпаряване. Но с годините става по-мек и едновременно по-сложен и с по-плътно тяло.