Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • СМЕСЕНО
  • МАЛЦОВО

Шотландско уиски малцово

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 268

на страница
  1. Glenfarclas 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    55,70 лв.
  2. Edradour Ballechin 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    86,30 лв.
  3. Edradour 12 YO Caledonia Разфасовка: 700 ml.
    98,00 лв.
  4. Edradour 10 YO Разфасовка: 700 ml.
    77,30 лв.
  5. Glenfarclas Heritage Разфасовка: 700 ml.
    44,00 лв.
  6. Glenfarclas 30 YO Разфасовка: 700 ml.
    737,00 лв.
  7. Glenfarclas 25 YO Разфасовка: 700 ml.
    242,00 лв.
  8. Glenfarclas 21 YO Разфасовка: 700 ml.
    159,20 лв.
  9. Glenfarclas 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    89,90 лв.
  10. Glenfarclas 12 YO Разфасовка: 700 ml.
    64,70 лв.
  11. Hunter Laing Scarabus Разфасовка: 700 ml.
    62,00 лв.
  12. Singleton 17 YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    159,99 лв.
  13. Lagavulin 12 YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    219,99 лв.
  14. Talisker 8YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    149,99 лв.
  15. Cardhu 11 YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    139,99 лв.
  16. Mortlach 21YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    859,99 лв.
  17. Dalwhinnie 30YO Special Release 2020 Разфасовка: 700 ml.
    1 079,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 268

на страница

Малц

Това е основната суровина за производство на шотландско, ирландско и някои други видове уиски. За шотландското малцът се суши като се опушва с торф, което внася димен нюанс в аромата и вкуса. За ирландското се суши без да се опушва с торф. В Шотландия различните производители на уиски използват повече или по-малко опушен малц, което влияе на вкуса и аромата на уискито. Ако на етикета е означено само Malt или Blended Malt, или Pure Malt, или Vatted Malt, това означава, че уискито е смес от различни малцови дестилати, които може да са от множество различни дестилационни (спиртоварни), също така и с различна възраст. Използват се обикновено около 5-годишни и по-стари дестилати. Най-често този вид малцови уискита са разредени с вода до 40-43% алкохол, но има изключения и с по-висок градус. Иначе градусът на отлежалите дестилати в бъчвите е над 50% и над 60%, в зависимост от възрастта. Обикновено в Шотландия малцовият дестилат излиза от дестилацията с около 67-70 градуса и се оставя да отлежава, като през годините губи от градусите.