Бяло
Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Бяло
Сорт
  1. 100% Пино Гриджо (Pinot Grigio)
  2. 100% Ризлинг
  3. 100% Шардоне
  4. 40% Гречето (Grechetto), 20% Проканико (Procanico), 40% други бели сортове Вердело (Verdello) и Канайоло Бианко (Canaiolo Bianco).
  5. 50% Марсан, 26% Русан, 24% Вионие
  6. 80% Санджовезе (Sangiovese), 20% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon) и Мерло (Merlot).
  7. 80% Силванер, 20% Пино Блан
  8. Antao Vaz, Arinto, Roupeiro, Sémillon 
  9. Бял Гренаш 30%, Кларет 30%, Русан 30%, Бурбулен 10% (Grenache Blanc 30%, Clairette 30%, Rusan 30%, Bourboulenc 10%)   
  10. Бял Зинфандел (White Zinfandel)
  11. Вионие
  12. Вионие (Viognier)
  13. Вионие, Бурбуленк
  14. Вионие, Бял Гренаш, Марсан
  15. Вионие, Бял Гренаш, Марсан,Русан 
  16. Гренаш блан, Кларет Бурбулен, Вионие, Марсан, Русан (Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc, Viognier, Marsanne,  Rusan) 
  17. Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
  18. Пикпул (Picpoul)
  19. Пикпул от Пине (Picpoul de Pinet)
  20. Пино Гриджо (Pinot Grigio)
  21. Пино Ноар (Pinot Noir)
  22. Ризлинг
  23. Ризлинг (Riesling)
  24. Русан, Марсан
  25. Совиньон (Sauvignon)
  26. Совиньон блан
  27. Совиньон Блан (Sauvignon Blanc)
  28. Совиньон Блан Вионе (Sauvignon Blanc Vione)
  29. Соланвиньон блан (Sauvignon Blanc) 
  30. Сунгурларски мискет (Sungurlarski Misket)
  31. Траминер
  32. Шардоне
  33. Шардоне (Chardonnay)
  34. Шардоне (Chardonnay) 
  35. Шардоне, Пино Ноар (Chardonnay, Pinot Noir)
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 111

на страница
  1. Colorito Viognier, Marsanne, Roussanne 2019 Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 20,10 лв. Промо цена 18,09 лв.
  2. Colorito Sauvignon Blanc 2019 Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 14,85 лв. Промо цена 13,37 лв.
  3. Colorito Chardonnay 2018 Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 20,10 лв. Промо цена 18,09 лв.
  4. Disegno Petit Manseng 2019 Разфасовка: 500 ml.
    33,00 лв.
  5. Colorito White Blend 2018 Разфасовка: 750 ml.
    14,85 лв.
  6. Via Vinera Viognier & Chardonnay Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 12,95 лв. Промо цена 10,36 лв.
  7. Via Vinera Chardonnay & Sauvignon Blanc Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 12,95 лв. Промо цена 10,36 лв.
  8. Choya Silver Разфасовка: 500 ml.
    9,90 лв.
  9. Choya Original Разфасовка: 500 ml.
    13,50 лв.
  10. Choya Dry Разфасовка: 750 ml.
    17,50 лв.
  11. Vescovado Traminer Veneto Разфасовка: 750 ml.
    Редовна цена 12,72 лв. Промо цена 12,08 лв.
  12. Vescovado Pinot Grigio Delle Venezie Разфасовка: 750 ml.
    14,16 лв.
  13. Finca La Colina Verdejo Разфасовка: 750 ml.
    28,19 лв.
  14. Sanz Classic Разфасовка: 750 ml.
    16,97 лв.
  15. El Loco de Finca La Colina Разфасовка: 750 ml.
    20,99 лв.
  16. Sanz Verdejo Разфасовка: 750 ml.
    16,97 лв.
  17. Enira White Разфасовка: 750 ml.
    19,99 лв.
  18. Cotes Du Rhone Appellation Разфасовка: 750 ml.
    11,00 лв.
  19. Chardonnay Vinsobraise Разфасовка: 750 ml.
    13,00 лв.
  20. Fine Fleur Domaine Des Lauribert Разфасовка: 750 ml.
    15,00 лв.
  21. Viognier Clos Du Pere Clement Разфасовка: 750 ml.
    25,00 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 111

на страница

Бяло

За бялото вино се използват сортове бяло грозде. Но не само. То може да се произведе и от червено грозде. Специфичното е, че се използва само чистият сок от червено грозде без ципите. Сокът на повечето видове червено грозде няма червена пигментация. Цветът на виното, най-общо казано се съдържа само в ципите, така че вино, направено само от сока на червено грозде, може също да бъде бяло.

На практика обаче много малко бели вина се правят от червено грозде. Технологията на бялото вино, разбира се, започва с гроздобера, преминава през бързо транспортиране, за да се избегне евентурална спонтанна ферментация. Следва процес на отстраняване на всичко, което би могло да попадне сред чепките с грозде. След това идва етапът на мачкане и отделяне на чепките. Важно за тези вина е веднага след това да се отделят и от всички останали твърди чстици – ципи, семки, месеста част. Така се избягва преминаването на нежелани дъбилни вещества. Пречистената вече мъст е готова за ферментация.

Белите вина са по-чувствителни и взискателни по отношение на температурата. Затова градусите трябва да се поддържат постоянни и ненадвишаващи 15oC. След завършването на ферментационните процеси вината се подлагат на избистряне и филтриране. Накрая се прехвърлят в други съдове и, ако са предвидени за отлежаване, остават в тях, а ако не – подлежат на бутилиране. А тук настъпва нашето време. Времето, в което в компанията на близки и приятели се наслаждаваме на избора си на най-подходящата бутилка бяло вино.