Производството на финя Bombay Dry Gin се осъществява от Greenall’s и е вдъхновено от рецепта, създадена през 1761 г. През 1980 г. брандът е купен от компания, която по-късно става част от Diageo, прозиводството остава на Greenall’s. Скоро след това се заражда идея за създаването на супер-премиум версия, която се реализира през 1987 г. Това, разбира се, е Bombay Sapphire. А през 1997 г. брандът е продаден на Bacardi, но все още отоговорността за производството се поема от Greenall’s. Дестилационните казани от типа Carter-Head Still били спасени от пожар през 2005 г. и преместени в чисто новата Bombay Sapprhire distillery в Лавърсток Мил в Хемпшир, която отворила врати през 2014 г.
За разлика от много други джинове, Bombay Sapphire се дестилира по специален метод, при който изпраенията от дестилата преминават през кошници с растителни екстракти. По този начин джинът се получава по-мек и деликатен, отколкото ако просто му се добавят билки и подправки по време на дестилация.
Растителните съставки са една от големите гордости на технолозите на Bombay Sapphire. Всяка една от 14-те съставки е презисно подбрана, за да допринася единствено за комплексния и пивък, неустоим вкус на джина.