Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Connemara

Connemara

Налично

45,60 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е добре опушен, торфен, със свежестта на пирен и флорални нотки, с аромата на медена сладост и дъх на дърво. Вкусът е изпълнен с гладки нотки на малц и торф, на опушен с дим пчелен мед, круши и сладък ечемик. Финалът е продължителен и остър, с послевкус на мед и торфен дим. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.2 от 5 / Гласували: 14 глас(а)
Пълно описание за Connemara
От както Connemara бе пуснато на пазара в края на 90-те години, то спечели много от феновете на пикантните шотландски уискита като Laphroaig и Ardbeg. И все пак Connemara остава уникално ирландско уиски, което определено има ирландски характер Едномалцовото уиски Connemara е наречено на името на район в Ирландия, в който се произвежда.
Вкусов профил:
Аромат: Добре опушен, торфен, със свежестта на пирен и флорални нотки, с аромата на медена сладост и дъх на дърво.
Вкус: Изпълнен с гладки нотки на малц и торф, на опушен с дим пчелен мед, круши и сладък ечемик.
Финал: Продължителен и остър, с послевкус на мед и торфен дим.
История на производител
Connemara е уиски с рядко срещан характер, сред останалите ирландски уискита, като неговата най-отличителна черта е опушения аромат, характерен за малцовите уискита, произвеждани от съседите в Шотландия. Този стил на правене на уиски е изчезнал в Ирландия след 19-ти век, когато малките дестилерии започнали да изсушават малца, с каквато гориво имали под ръка. Когато дестилерията Cooley стартира в края на 80-те години, не са имала намерение да правят опушено уиски, но на някакъв етап решават да закупят опушен с торф малц и това решение довежда до фантастични резултати. Днес Connemara е прекрасно малцово уиски с характерния „подпис“ от Cooley, на мед и нотки на круша, с красиво опушен аромат. 
Мнения за Connemara

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта