Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Courvoisier VSOP

Courvoisier

Налично

61,90 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.

Ароматът е на препечени кафени зърна, ментови листа, кумкуат, гроздови нотки. Вкусът е богат, деликатен, кафен, с нотки на кафява захар, ябълки и лека опушеност. Финалът е с умерена продължителност, опушеност, с канелени нотки и сладък послевкус.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.8 от 5 / Гласували: 6 глас(а)
Пълно описание за Courvoisier VSOP

Класически коняк, отлежал между 8 и 12 години в дъбови бъчви от типа Troncais и Limousin. Вкусов профил Аромат: Препечени кафени зърна, ментови листа, кумкуат, гроздови нотки. Вкус: Богат, деликатен, кафен, с нотки на кафява захар, ябълки и лека опушеност. Финал: Умерена продължителност, опушеност, с канелени нотки и сладък послевкус.

История на производител

Всичко започва в малкото градче Жарнак, недалеч от Коняк, където Емануел Курвоазие стартира своя малък бизнес с бренди. Независимо от него, но по същото време в Берси Луи Галоа започва да търгува на едро с вино и спиртни напитки. Не след дълго набират известност и започват да работят заедно. През 1811 г. избата на Галоа е посетена от самия Наполеон, който е вдъхновен от напитката и започва да дава на войската си, за да повдига духа им по време на дългите войни. Това е първата среща на императора с коняка на Курвоазие и предвестник на началото на една връзка между бъдещата марка Courvoisier и имперския двор на Наполеон. Легенда разказва, че Наполеон взел няколко бъчви от любимия си коняк на борда на кораба „Нортъмберленд“, където напитката опитали и английски офицери и я нарекли „коняка на Наполеон“. Но началото на марката е поставено през 1834 г., когато синовете на създателите на коняка, Феликс Курвоазие и Жул Галоа, създават обща фирма с име Courvoisier. За да следят отблизо качеството на тяхното бренди, те местят централата на фирмата от Париж в Жарнак. С тази цел през 1835 г. започват строежа на внушителното Le Chateau de Cognac Courvoisier. През 1866 г., след смъртта на Феликс, компанията е поета от братята Кълие – негови роднини и съдружници. Те успяват да изградят добри търговски отношения с Великобритания, където конякът е високо ценен. През 1909 г. френското правителство създава закон, според който бренди може да бъде наричано коняк само ако е произведено изцяло в региона на Коняк. Оттогава е всеизвестно, че „всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк“. Днес Courvoisier е предпочитана напитка на милиони почитатели на коняка. Тя е сред четирите най-големи бранда коняк в света и най-продаваната марка коняк на Великобритания.

Мнения за Courvoisier VSOP

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта