Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Courvoisier XO

Courvoisier

Налично

196,40 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е интензивен, богат, флорален, с оттенъци на ирис, портокал, крем брюле. Вкусът е балансиран, сладък, наситен, със сладостта на крем брюле, сочен портокал. Финалът е умерено дълъг, с ванилови и карамелени нотки и лек дъбов дъх. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Courvoisier XO
Добре отлежал, майсторски създаден бленд от вина на регионите Grande Champagne, Petite Champagne and Borderies, който придава зашеметяващ вкус.
Вкусов профил
Аромат: Интензивен, богат, флорален, с оттенъци на ирис, портокал, крем брюле.
Вкус: Балансиран, сладък, наситен, със сладостта на крем брюле, сочен портокал.
Финал: Умерено дълъг, с ванилови и карамелени нотки и лек дъбов дъх.
История на производител
Всичко започва в малкото градче Жарнак, недалеч от Коняк, където Емануел Курвоазие стартира своя малък бизнес с бренди. Независимо от него, но по същото време в Берси Луи Галоа започва да търгува на едро с вино и спиртни напитки. Не след дълго набират известност и започват да работят заедно.
През 1811 г. избата на Галоа е посетена от самия Наполеон, който е вдъхновен от напитката и започва да дава на войската си, за да повдига духа им по време на дългите войни.
Това е първата среща на императора с коняка на Курвоазие и предвестник на началото на една връзка между бъдещата марка Courvoisier и имперския двор на Наполеон.
Легенда разказва, че Наполеон взел няколко бъчви от любимия си коняк на борда на кораба „Нортъмберленд“, където напитката опитали и английски офицери и я нарекли „коняка на Наполеон“.
Но началото на марката е поставено през 1834 г., когато синовете на създателите на коняка, Феликс Курвоазие и Жул Галоа, създават обща фирма с име Courvoisier.
За да следят отблизо качеството на тяхното бренди, те местят централата на фирмата от Париж в Жарнак. С тази цел през 1835 г. започват строежа на внушителното Le Chateau de Cognac Courvoisier.
През 1866 г., след смъртта на Феликс, компанията е поета от братята Кълие – негови роднини и съдружници. Те успяват да изградят добри търговски отношения с Великобритания, където конякът е високо ценен.
През 1909 г. френското правителство създава закон, според който бренди може да бъде наричано коняк само ако е произведено изцяло в региона на Коняк. Оттогава е всеизвестно, че „всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк“.
Днес Courvoisier е предпочитана напитка на милиони почитатели на коняка. Тя е сред четирите най-големи бранда коняк в света и най-продаваната марка коняк на Великобритания.
Мнения за Courvoisier XO

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта