Craigellachie 13 YO

Malt Scotch Whisky
109,00 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
162121054
Повече информация
Alc.% 46.00%
Разфасовка 700 ml.

Ще познаете Craigellachie 13 по плодовите нотки с отличителен послевкус на дим с пикантни подправки, дървени нотки, а финалът е с карамел и шоколад. Без студена филтрация и допълнително оцветяване, бутилирано 46%. Отпийте леко охладеното уиски с цвят на злато в добра компания и свежа храна.

Аромат: Сладка комбинация със специални подправки, мед, малц, придружена от ванилов крем и ананас. С допълнително усещане на банан, папая и шоколад.

Вкус: Меко начало, с пикантни подправки. Дървени нотки, освежени от мента, с карамел и щипка пипер.

Финал: Остър с жълти плодове като портокал и лимон, нотки карамел и шоколад.

История на производител: Craigellachie

Дестилерия Craigellachie е построена през 1891 г. от Craigellachie Distillery Co. Limited, група производители и търговци, водени от Александър Едуард. Всички са били любители на уискито и бизнесмени, което означава, че са наясно как да наблегнат на качеството и да се гордеят с продукта си. Това е дестилерия за сингъл малц уиски в центъра на Шотландия, надолу от Макалан, където се произвежда типично Speyside уиски. Името Craigellachie означава „скалист хълм“ и се отнася до скалата, която гледа се вижда от дестилерията. Районът може да се похвали с живописни пейзажи с поредица от зелени хълмове.Bacardi управлява дестилерията чрез дъщерното си дружество Dewar & Sons. Dewar & Sons също контролира Royal Brackla, Aberfeldy, Aultmore и Macduff.