Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Enira Cabernet Sauvignon

Bessa Valley

Налично

12,49 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 750 ml.
Регион Тракийска низина
Сорт Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon)
Вносител Авенди ООД
Притежава наситен гранатено червен цвят. Впечатлява със силни  аромати, сред които се открояват горски плодове, черен пипер и ванилия. Вкусът е богат и хармоничен. Тялото е добре структурирано, разкриващо перфектен баланс между зрелите танини на гроздето и мекия букет от дъбови танини. Пикантният послевкус прави това каберне наистина уникално.  Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Enira Cabernet Sauvignon
Гроздето е ръчно брано, а след това внимателно подбрано и сортирано. Студеното накисване на целите плодове се извършва от 3 до 5 дни при 14 ?С, за да се извлекат цветовете и ароматите. Алкохолната ферментация, с добавка на подбрани щамове дрожди, се контролира при 26-28 градуса.. Следва накисване от 8 до 14 дни в бетонни термо регулирани резервоари.. Малолактичната ферментация продължава в бетонни резервоари, а след това следва стареене от около една година във френски дъбови бъчви.

Дегустационни бележки

Това вино притежава наситен гранатено червен цвят. Впечатлява със силни  аромати, сред които се открояват горски плодове, черен пипер и ванилия. Вкусът е богат и хармоничен. Тялото е добре структурирано, разкриващо перфектен баланс между зрелите танини на гроздето и мекия букет от дъбови танини. Пикантният послевкус прави това каберне наистина уникално. 
История на производител
Bessa Valley започва своето развитие през 2001 год. със закупуване на земя около Огняново, до Пазарджик. Частично избата е вкопана в скала, което е от съществено значение за съхранението и отлежаването на виното в бъчвите. Това позволява поддържането на постоянна темепература и влажност на въздуха. Гроздето се бере ръчно, сортира се два пъти по време на самият гроздобер. Повторно се селектира преди да попадне във ферментационните танкове. Почвата, на която са засадени лозята е перфектна комбинация от глина и пясъчно-камениста почва, смесени със карбонати. Балансът на валежите с температурата, за отглеждане на качествено грозде, е много добър. Лозята са засадени на южен хълм и между тях минават въздушни потоци, които допринасят за формиране на аромати в гроздето.
Мнения за Enira Cabernet Sauvignon

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта