Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Glenfiddich 40 Y.O.

Glenfiddich

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 45.90%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД
Ароматът е богат и плътен, със сушени плодове, черен шоколад, печено кафе и зрели черни череши, с вълни от опушено дърво, полирана кожа и карамфил. Вкусът е копринено гладък и луксозен, с интензивни нотки на сушени плодове, последвани от богат плодов кейк, стафиди и задушени ябълки, а по-късно от сухи дъбови нотки, горчив шоколад и слаби торфени нотки. Финалът е невероятно продължителен и комплексен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 5 глас(а)
Пълно описание за Glenfiddich 40 Y.O.
Специалист по малцовете на Glenfiddich лично избира някои от най-старите бурета в света, в които да „ожени“ 40-годишни дестилати, превръщайки ги в несравнимо уиски. Безкрайната дълбочина и асортимент от аромати и вкусове създават Glenfiddich 40 Y.O., което е несравнимо с други редки уискита на тази възраст.
Всяка бутилка е индивидуално номерирана, увита в ръчно шита телешка кожа и придружена от книжка, която разказва 40-годишната история на уискито, както и удостоверение, ръчно подписани от старши специалист по малцове.
Вкусов профил
Аромат: Богат и плътен, със сушени плодове, черен шоколад, печено кафе и зрели черни череши, с вълни от опушено дърво, полирана кожа и карамфил.
Вкус: Копринено гладък и луксозен, с интензивни нотки на сушени плодове, последвани от богат плодов кейк, стафиди и задушени ябълки, а по-късно от сухи дъбови нотки, горчив шоколад и слаби торфени нотки.
Финал: Невероятно продължителен и комплексен.
История на производител
През 1886 г. Уилям Грант решава да сбъдне мечтата си и да създаде „най-добрата напитка в долината”, и в рамките на една година построява дестилерия в Glen of Fiddich (Долината на елените). Първата капка потича от казаните навръх Коледа през 1887 г.
Философията на Уилям Грант винаги е била: „Всяка година е от значение.” Дестилерията използва 120-годишния си опит, за да създава уникални разновидности на едномалцови уискита, и благодарение на този подход Glenfiddich е най-награждаваното едномалцово уиски в света.
Мнения за Glenfiddich 40 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта