Glenmorangie Cadboll Estate

Highland Single Malt Scotch Whisky

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0881

Създадено от Glenmorangie, „от полето до чашата“, това е третото издание от серията single-estate уискита на популярната марка. Имението в което е отгледан ечемика се намира много близо до дестилерията. Така това уиски напълно улавя вкуса и духа на региона Highland.

Създаването на всяка една серия започва в полята на Cadboll Estate, собственост на Glenmorangie, засадени и ожънати по точни насоки от мастър дестилъра доктор Бил. Този ечемик от Cadboll се използва за създаване на уискито, което се дестилира в най-високите медни казани в Шотландия, тези на Glenmorangie (високи колкото възрастен жираф, за по-фини и елегантни вкусове и аромати). Резултатът е уникално вкусно уиски.

Д-р Бил си представил как може да добави нотки на ядки и вкусни подправки към изключителната мекота на уискито. С тази идея, той селектирал уискита дестилирани от две отделни реколти ечемик и ги оставил да отлежават в бурета от американски дъб, в които е отлежавал бърбън, за да постигне плътност и кремообразен вкус. След това, представяйки си нотки на лешник, тофи и карамфил, той прехвърлил малка част от уискито, да отлежава допълнително в бурета от Amontillado, любимият му стил шери. След 15 години, др. Бил отново обединил тези уискита, за да получи третата серия Cadboll Estate, с допълнителни сладки нотки на тофи, сладки цветя, праскови и сметана.

А това са дегустационните бележки на доктор Бил за третата серия Cadboll Estate:
Цвят: Тъмна охра

Аромат: Възхитителни аромати с нотки на мед, лешник, мандарина и мек, сладък карамел. След това се долавят сладки аромати на узрял ечемик, компот от праскови. С добавянето на малко вода се разкриват минерални, варовикови нотки, едновременно с нотки на сладки цветя – жасмин, орлови нокти.

Вкус: След първоначални меки нотки, в устата избухват сладко-пикантни вкусове – мед, коледен сладкиш, лешникови пралини, сладък карамел и нотки на карамфил. Постоянно се усещат вкусовете на ядки от отлежаването в бурета от Amontillado шери, изключително добре хармониращи с останалите сладки нотки.

Послевкус: нотки на марципан, кокос, печени плодове.

Alc.%: 43.00%

Разфасовка: 700 ml

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer