Glenmorangie Grand Vintage 1996

Single Malt Scotch Whisky 0.7l.

Наличност:

Изчерпан

Арт. номер: A01010001M0144

Glenmorangie Grand Vintage 1996 e поредния шедьовър от Гленморанджи. Уискито в бутилката е гладко и кремообразно. Отлежавало е 23 години в специално поръчани за целта бъчви и е бутилирано през 2019 г.

Типично за марката то е сладко и флорално. В аромата му се доловят много плодове, флорални нотки и малко ванилия. Вкуса не изненадва, а доразвива плодовите нюанси, като се появяват и сочни цитруси.

Произведени са съвсем малко над 10 000 бутилки, което го прави истински ценно.

Alc.%: 43.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя

Glenmorangie Grand Vintage Malt 1991 е четвъртото лимитирано издание от колекцията Bond House No.1. Колекцията Bond House No. 1 подканя ценителите на сингъл малц уиски да открият някои от най-ценните уискита в колекцията на Glenmorangie. Името на колекцията изключително редки уискита идва от най-големият склад, в който са се съхранявали уискитата Glenmorangie през 19 век – Bonded Warehouse No.1 – където в момента се помещават най-високите медни казани, в които се дестилира уискито. Отлежавал 26 години, Glenmorangie Grand Vintage Malt 1991 дължи богатия си вкус с отличителни нотки на сини сливи на привидно несъвместими уискита. Едното е сладко и пикантно отлежавало в бурета от шери Олоросо, майсторски съчетано с изразително уиски със землисти нотки, отлежавало в бурета от бургундско. Те са омекотени от малко количество уиски отлежавало в нови дъбови бурета. Резултатът е уиски с невероятна хармония. През 1991, годината, в която е дестилирано Glenmorangie Grand Vintage Malt, създателите на уискитата Glenmorangie са били посветени изцяло в това да експериментират и откриват възможностите за допълнително отлежаване на уискитата. Това уиски отдава почит на тяхната новаторска визия, която и до днес характеризира марката Glenmorangie.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer