Haig

Blended Scotch Whisky 0.7l

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0449
Haig е уиски с богата история, която започва от Робърт Хейг, дестилатор от началото на 1600г. и член на шотландското семейство Клан Хейг. Неговият правнук Кейн Маккензи Хейг, живял в района на Кенетпанс основава компанията, известна като John Haig & Co (сега собтсвеност на Diageo). Уискито бързо набира популярност и става едно от най-успешните шотландски уискита в света. Haig е най-старото шотландско уиски, а нищо чудно и да е най-старото уиски в света изобщо. Без съмнение е истинска „историческа“ марка смесено шотландско уиски, с богато наследство и много престижни отличия, а днес няма претенции да е нещо повече от една приятна и лесна за пиене напитка, на която да се насладите в края на деня.

Alc.%: 40.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Джон Хейг създава дестилерията „Килбеги“ през XVIII век, макар че родът му е  известен с традициите си в дестилирането на уиски от поколения (прапрадядо му попада затвора през 1655 г., защото дестилирал в неделя). Внукът му Джон основава дестилерията „Камерънбридж“ през 1824 г., а уискито с марка Haig бързо набира популярност и става едно от най-успешните шотландски уискита в света.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer