Създадена през 1765 г. дестилерията на Hennessy се свързва с превъзходство и тайнственост и създава някои от най-неповторимите и елегантни блендове благодарение на своето безценно наследство - най-големите и разнообразни запаси на гроздови дестилати в света. Подборът на гроздовите дестилати, тяхното отлежаване и блендирането им са трите стълба, върху които се основава майсторството на едни от най-необикновените коняци. Качеството и произходът са двата критерия при подбора на гроздови дестилати. Процесът на стареене и изкуството на отлежаване включват използването на на всеки гроздов дестилат в най-подходящия момент от неговото развитие и в неговата най-пълна изразителност. Последната стъпка е брандирането, което разкрива характера на всеки гроздов дестилат, като го смесва с другите, за да формират идеално хармоничен ансамбъл, който подобрява и надминава характеристиките на съставящите го елементи.