Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Highland Park Malt 12 Y.O.

Highland Park

Налично

66,89 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Аромат на сладост, пирен и мед, с торфена опушеност. Тялото е плътно. Притежава опушена сладост с доловим малцов вкус. Финалът е сладък и продължителен с нотки на пирен и опушеност. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 3.7 от 5 / Гласували: 7 глас(а)
Пълно описание за Highland Park Malt 12 Y.O.
Това е 12-годишно едномалцово уиски, което се появява за първи път на пазара през 1979 г.
Демоснтрира богат, добре балансиран вскус с малцови тонове и доловима опушеност, които го правят забележително едномалцово уиски.
Вкусов профил
Аромат: сладост на пирен и мед, торфена опушеност.
Тяло: плътно.
Вкус: опушена сладост с доловим малцов вкус.
Финал: сладък и продължителен с нотки на пирен и опушеност.
История на производител
Highland Park е най-уважаваното едномалцово уиски в света. Няма човек, който да не е съвсем наясно, че уважението трябва да се заслужи. Здравото обединение на традиции в дестилацията, внимание към детайлите и честността го постигат. Едно от доказателствата за това е призът  „The best Spirit in the World” („Най-добрата алкохолна напитка в света“), който получават три пъти.
Дестилерията на Highland Park е създадена през 1798 г. Стилът ѝ на управление е по-близо до попечителство, отколкото до класическия мениджмънт. Залага се повече на спазването на традициите, отколкото на иновациите. Това не поставя дестилерията в застой. Разчитат на иновациите само когато са от полза за качеството и успеха на уискито.
“World’s best Single Malt” („Най-доброто едномалцово уиски в света“) е награда, която получават за Highland Park 21 years old на Световните уиски награди 2009.
Наградата „Ultimate spirit“ („Връх в производството на алкохолна напитка“) печелят през 2013 за Highland Park 25 years old. За пръв път алкохолна напитка получава резултат от пълни 100 точки на „Ultimate Spirts Challenge“.
  Но безусловното доверие гласуват на точно 5-те си принципа, които са изградили през дългогодишния си опит в производството на уиски.
• Ръчно размесване на малца – Highland Park е една от шепата дестилерии, които все още са придържат към традицията на „малцовия под“, според която всяка партида малц се размесва ръчно. За да се превърне в малц, ечемикът се накисва в минерална вода и се оставя да покълне, преди да се трансферира в „малцов под“. След това се поставя в специални пещи, където ароматният процес на торфено опушване започва.
• Един от основните вкусове на Highland Park е деликатен, сладък, ароматно опушен, който придава уникален характер на уискито още от 1798 г. Той се дължи на сладкия, почти 400-годишен торф от пирен, който се намира в изобилие по земите на Оркни.
• Начинът и периодът на отлежаване са от фундаментално значение. Оркни се радва климат с необичайно благ характер. Не е нито екстремно студено, нито изгарящо горещо. Условията са идеални за дълго, студено отлежаване в изби, които се намират много близо до дестилерията, което играе също важна роля.
• По традиция се използват само дъбови бъчви от шери Олоросо, което допринася за отличителния вкус на уискито.
• Осигуряването на съвършенството на всяка бутилка уиски зависи от процес на „хармонизация“ - нещо, в което другите производители намират само излишни разходи. Но без този елемент от производствения процес Highland Park нямаше да е същото. Партиди на различни бъчви се смесват и преминават процеса на хармонизация, който не допринася за нищо по-малко от неповторим, смайващ, комплексен и балансиран вкус на High Land Park Single Malt Whisky.
Мнения за Highland Park Malt 12 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта