Highland Park Malt 18 Y.O.

Malt Scotch Whisky

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0471
Ароматът е богат, на зрял дъб, с доловима опушеност. Тялото е плътно. Вкусът е богат, плътен, меден и торефен. Финалът е мек, плавен и дълъг.

Alc.%: 43.00%

Разфасовка: 700 ml

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Highland Park е най-уважаваното едномалцово уиски в света. Няма човек, който да не е съвсем наясно, че уважението трябва да се заслужи. Здравото обединение на традиции в дестилацията, внимание към детайлите и честността го постигат. Едно от доказателствата за това е призът  „The best Spirit in the World” („Най-добрата алкохолна напитка в света“), който получават три пъти. Дестилерията на Highland Park е създадена през 1798 г. Стилът ѝ на управление е по-близо до попечителство, отколкото до класическия мениджмънт. Залага се повече на спазването на традициите, отколкото на иновациите. Това не поставя дестилерията в застой. Разчитат на иновациите само когато са от полза за качеството и успеха на уискито. “World’s best Single Malt” („Най-доброто едномалцово уиски в света“) е награда, която получават за Highland Park 21 years old на Световните уиски награди 2009. Наградата „Ultimate spirit“ („Връх в производството на алкохолна напитка“) печелят през 2013 за Highland Park 25 years old. За пръв път алкохолна напитка получава резултат от пълни 100 точки на „Ultimate Spirts Challenge“.   Но безусловното доверие гласуват на точно 5-те си принципа, които са изградили през дългогодишния си опит в производството на уиски. • Ръчно размесване на малца – Highland Park е една от шепата дестилерии, които все още са придържат към традицията на „малцовия под“, според която всяка партида малц се размесва ръчно. За да се превърне в малц, ечемикът се накисва в минерална вода и се оставя да покълне, преди да се трансферира в „малцов под“. След това се поставя в специални пещи, където ароматният процес на торфено опушване започва. • Един от основните вкусове на Highland Park е деликатен, сладък, ароматно опушен, който придава уникален характер на уискито още от 1798 г. Той се дължи на сладкия, почти 400-годишен торф от пирен, който се намира в изобилие по земите на Оркни. • Начинът и периодът на отлежаване са от фундаментално значение. Оркни се радва климат с необичайно благ характер. Не е нито екстремно студено, нито изгарящо горещо. Условията са идеални за дълго, студено отлежаване в изби, които се намират много близо до дестилерията, което играе също важна роля. • По традиция се използват само дъбови бъчви от шери Олоросо, което допринася за отличителния вкус на уискито. • Осигуряването на съвършенството на всяка бутилка уиски зависи от процес на „хармонизация“ - нещо, в което другите производители намират само излишни разходи. Но без този елемент от производствения процес Highland Park нямаше да е същото. Партиди на различни бъчви се смесват и преминават процеса на хармонизация, който не допринася за нищо по-малко от неповторим, смайващ, комплексен и балансиран вкус на High Land Park Single Malt Whisky.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer