Kilbeggan

Blended Irish Whiskey

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010003M0082
Ароматът е деликатен, малцов, с нотки на зърнена сладост и леко доловима опушеност. Вкусът е малцов, с медени нотки, балансиран. Финалът е с кратка продължителност, с характерна опушеност във вкуса.

Alc.%: 40.00%

Разфасовка: 1 l.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
За производството на качествено и вкусно уиски са необходими само зърно, бистра изворна вода и торф. Малкото ирландско градче Килбегън притежава в изобилие и трите. През 1757 г. е основана първата дестилерия от семейство Макамънс. 50 години по-късно семейство Код купуват дял от нея. Няколко години след това Код стават едноличен собственик. Удвояват капацитета на дестилерията. По това време заради увеличения в данъците много дестилерии са принудени да затворят. Но през 1838 г. така нареченото „Движение за въздържание“ набира сила и голяма част от ирландското население започва да се лишава от консумация на алкохол, което води дестилерията до несъстоятелност. В този труден момент в град Килбегън се заселва семейството Локи и през 1843 г. Джон Локи купува активите на Kilbeggan Distillery от семейство Код. Решението се оказва повече от правилно, защото през следващия половин век ирландската уиски индустрия жъне огромен успех. Външните пазари се отварят и Джон Локи започва активен износ във Великобритания, цялата Британска общност и САЩ. Но конкуренцията на шотландските уискита е голяма. Освен това ирландската война за независимост, Сухият режим в САЩ и загубата на пазарите във Великобритания и Британската общност - следствие на наложеното ембарго, нанасят сериозни поражения на Локи и цялата ирландска уиски индустрия. На 19 март 1957 г. дестилерията затваря. 30 години по-късно Джон Тийлинг - човекът, който завинаги ще остане в историята на категорията, запалва отново казаните. Семейство Тийлинг са подкрепени от местната общност в град Килбегън, които през цялото време са поддържали активна лицензията за дестилиране и запазили почти цялото оборудване на старата дестилерия. Така дестилерията запазва историята на предишните си собственици, а уискитата - своя автентичен характер. Технологията на производство не се различава от традиционната за ирландските уискита, но има моменти, които дават на продуктите на марката идентичност, различна от останалите ирландски уискита. За разлика от тях, в Kilbeggan Distillery използват двойна дестилация. Отлежаването на продуктите на дестилерията се извършва традиционно в екс бърбън бъчви и продължава минимум три години в старите складове на Kilbeggan. Част от дестилата за продуктите на марката се произвежда в Cooley Distillery, също собственост на компанията. Поради своя достъп до чиста изворна вода Cooley Distillery се радва на перфектни условия за дестилация на качествено уиски.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer