Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Kilbeggan

Kilbeggan

Налично

23,49 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е деликатен, малцов, с нотки на зърнена сладост и леко доловима опушеност. Вкусът е малцов, с медени нотки, балансиран. Финалът е с кратка продължителност, с характерна опушеност във вкуса. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 3 глас(а)
Пълно описание за Kilbeggan
Смесено ирландско уиски. Рецептата е съчетание от най-добрите зърнени и малцови уискита, дестилирани в най-старата лицензирана дестилерия в Ирландия. Основният почерк в бленда е малцовият дестилат от 180-годишен казан, инсталиран в дестилерията през 2007 г.
Вкусов профил
Аромат: Деликатен, малцов, с нотки на зърнена сладост и леко доловима опушеност.
Вкус: Малцов, с медени нотки, балансиран.
Финал: С кратка продължителност, с характерна опушеност във вкуса.
История на производител
За производството на качествено и вкусно уиски са необходими само зърно, бистра изворна вода и торф. Малкото ирландско градче Килбегън притежава в изобилие и трите.
През 1757 г. е основана първата дестилерия от семейство Макамънс. 50 години по-късно семейство Код купуват дял от нея. Няколко години след това Код стават едноличен собственик. Удвояват капацитета на дестилерията. По това време заради увеличения в данъците много дестилерии са принудени да затворят. Но през 1838 г. така нареченото „Движение за въздържание“ набира сила и голяма част от ирландското население започва да се лишава от консумация на алкохол, което води дестилерията до несъстоятелност.
В този труден момент в град Килбегън се заселва семейството Локи и през 1843 г. Джон Локи купува активите на Kilbeggan Distillery от семейство Код. Решението се оказва повече от правилно, защото през следващия половин век ирландската уиски индустрия жъне огромен успех. Външните пазари се отварят и Джон Локи започва активен износ във Великобритания, цялата Британска общност и САЩ.
Но конкуренцията на шотландските уискита е голяма. Освен това ирландската война за независимост, Сухият режим в САЩ и загубата на пазарите във Великобритания и Британската общност - следствие на наложеното ембарго, нанасят сериозни поражения на Локи и цялата ирландска уиски индустрия. На 19 март 1957 г. дестилерията затваря.
30 години по-късно Джон Тийлинг - човекът, който завинаги ще остане в историята на категорията, запалва отново казаните. Семейство Тийлинг са подкрепени от местната общност в град Килбегън, които през цялото време са поддържали активна лицензията за дестилиране и запазили почти цялото оборудване на старата дестилерия. Така дестилерията запазва историята на предишните си собственици, а уискитата - своя автентичен характер.
Технологията на производство не се различава от традиционната за ирландските уискита, но има моменти, които дават на продуктите на марката идентичност, различна от останалите ирландски уискита. За разлика от тях, в Kilbeggan Distillery използват двойна дестилация.
Отлежаването на продуктите на дестилерията се извършва традиционно в екс бърбън бъчви и продължава минимум три години в старите складове на Kilbeggan. Част от дестилата за продуктите на марката се произвежда в Cooley Distillery, също собственост на компанията. Поради своя достъп до чиста изворна вода Cooley Distillery се радва на перфектни условия за дестилация на качествено уиски.
Мнения за Kilbeggan

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта