Lagavulin 16 Year Old

Single Malt Scotch Whisky 0.7l.

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0478
Lagavulin е фойерверк от остров Айлей – то е прочуто като едно от най-опушените и най-интензивните уискита в света. От 1816 година насам шотландското уиски от единичен малц Lagavulin се дестилира в живописна група от сгради в залива Лагавулин с гледка към замъка Дънивейг. Уискито е почитано от ценителите и експертите като „кралят на Айлей“. Това е шотландското уиски, което трябва да бъде в колекцията на всеки ценител, и едно от най-известните и любимите малцови уискита в света. Притежава торфен аромат с нотки на йод и водорасли и богат и дълбок сладък вкус. Остатъчният му вкус е дълъг и фин, с нотки на морска сол и водорасли. Изключително търсено едномалцово уиски със силен дъх на торфен дим, типичен за южен Айлей, което предлага богати усещания и сух остатъчен вкус след всяка глътка. Lagavulin 16 Year Old е станал еталон за уиски от Айлей. Това е перфектен подарък за всеки ценител на уискито за отбелязване на наистина специален повод.

Alc.%: 43.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Дестилерията е основана още 18 век в града Лагавулин остров Айли от фермерът Джон Джонстън и е първата легална дестилерия на острова. Кръстена е Lagavulin и името произхожда от lag a'mhuilin – буквално „падина до мелницата“ на келтски.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer