Lagavulin 8 YO

Malt Scotch Whisky

Наличност:

Изчерпан

Арт. номер: A01010001M0480

Lagavulin 8 yo е лимитиран едишън който е пуснат на пазара през 2016 година в чест 200 годишнината от създаването на дестилерията. Тя е основана през далечната 1816 г. от Джон Джонсън.

След доброто представяне на пазара и положителните отзиви на множество фенове, дестилерята решава 8 годишният Лагавулин да стане чат от постоянното им портфолио. Това дава шанса на всеки да може да опита двойно по- младата версия на емблематичният за марката 16 годишен представител.

Осем годишния дестилат е избран не случайно. През 1880 година автора на книгата The Whisky Distilleries of the United Kingdom посещава дестилерията Lagavulin и получава за тест точно 8 годишно уиски което той определя като „невевроятно добър“.

Аромата е мек и чист, в него се долавят праскови, цитруси, пушек и черен пипер пипер. Вкуса е типичния за Lagavulin пушек, но и сладост. Финала е дълъг с пушек и леко загряване.

Alc.%: 48.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Дестилерията е основана още 18 век в града Лагавулин остров Айли от фермерът Джон Джонстън и е първата легална дестилерия на острова. Кръстена е Lagavulin и името произхожда от lag a'mhuilin – буквално „падина до мелницата“ на келтски.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer