Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Old Pulteney Huddart

Old Pulteney

Налично

100,33 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 46.00%
Разфасовка 700 ml.

Old Pulteney Huddart е с димен характер и влияния на крайбрежни вкусове, напомнящи на осолен карамел и намек на злато. Old Pulteney Huddart е първият от обновената гама на марката, която вече е налична в Европа. Със запомнящ се характер, напитката е чудесно предложение за прохладните вечери, които ще ви донесат крайморско настроение с аромат на фин дим и интензивни ябълкови нотки.

Аромат: Плодов на ябълка и карамел с пушъчен полъх, последван от кремообразна ванилия.

Вкус: Сладък, на изгоряла захар с пържен банан и допълнен с допир от индийско орехче.

Финал: Дълготраен и запомнящ се, с нотки на мащерка и малц и пикантни нотки.

Комбинирайте с друг продукт от категория DIY, за да спестите.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Old Pulteney Huddart

Интригуващият вкус на Old Pulteney Huddart е от обновената гама на марката за 2018 година. Тази малц напитка е отлежавала в специални бъчви от бърбън, в които преди това е почивало пикантно уиски. И именно това „наследство” му придава мек вкус на дим, срещнал се с класическия характер на Pulteney. Ще го познаете по кехлибарения цвят и запомнящ финал с намек на мед.

История на производител

Дестилерията Old Pulteney е основана през 1826 г. от Джеймс Хендерсън и носи името си от сър Уилям Пултеней, който основава Pulteneytown. Районът е най-северния в континенталната част на Шотландия и е била недостъпна, освен по море. Това е била и причината ечемикът и уискито да бъдат доставени с лодка, Мястото е било сърцето на риболовния сектор и по-специално познат с превъзходната си херинга. Хендерсън основава дестилерията точно в разгара на херинганския бум, като много от работниците работят като рибари. Вече риболовниата промишленост не е част от ежедневието там, но дестилерията продължава да работи, създавайки превъзходен единичен малц с висока репутация. Дестилерията претърпява труден период и е затворена през 1930 г, но е отворена отново през 1951 г.

Мнения за Old Pulteney Huddart

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта