Patron е плод на въображението на двама предприемачи – Джон Пол ДеДжория и Мартин Кроули, чиято любов към напитката и желание да създадат най-добрата текила в света ги отвежда в Халиско, Мексико. Там те намират ветерана в индустрията Франциско Алказар и тяхната колаборация произвежда най-висококачествена текила от 100% агаве. В началото текилата се произвежда по ръчния метод на Франциско, който използва вековната техника, наречена процес „тахона“, при която агаве влакната бавно се смачкват от голямо колело, направено от вулканичен камък, а след това сокът от агавето ферментира и се дестилира с влакна от растението. Сега Франциско е създал по-модерен процес, при който валцова мелница мачка агавето. Качеството на текилата е отразено и в ръчно изработената бутилка от рециклирано стъкло с тапа от естествен корк, в която е затворена.