Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Scapa

Scapa

Налично

69,98 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е сложен, балансиран, сладък, с ухание на портокал и мед от пирен. Вкусът е съвършено балансиран и наситен, с привкус на джинджифил и сладки печени ябълки. Финалът е богат, много дълъг, леко сух, с едва доловим нюанс на море. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 3 глас(а)
Пълно описание за Scapa
Брандът е изграден с много внимание, за да пресъздаде чувството за движение и сила, характерни за самите острови. Тъй като scapa означава лодка на норвежки, в логото на марката фигурира и традиционен аркадски кораб.
В производствения процес има малко, но влиятелни особености, които правят SCAPA отличаващо се. За да се избегне притъпяването на деликатните му аромати, се използва безторфен малц. А благия си и мек характер дължи на уникалния дестилационен процес – този, които се осъществява в специалния дестилатор Lomond. Lomond се използва за първа дестилация, произвеждайки една лека база, която е така присъща за Scapa. А отлежаването се извършва в бурета от бърбън, което придава силна ванилова нотка на крайния продукт.
Вкусов профил
Аромат: Сложен, балансиран, сладък, с ухание на портокал и мед от пирен.
Вкус: Съвършено балансиран и наситен, с привкус на джинджифил и сладки печени ябълки.
Финал: Богат, много дълъг, леко сух, с едва доловим нюанс на море.
История на производител
Дестилерията Scapa е разположена на територията най-големия от островите по северното крайбрежие на Шотландия - Оркни.
През годините дестилерията сменя няколко собственици, а през 1994 г. е затворена за повече от 10 години. През 2005 г. Chivas Brothers я придобива. След обновяването ѝ производството и продажбите са радват на успех заради високите цени на уискитата на Chivas Brothers. Островното уиски получава нова и стилна визия, която по съвременен, но изтънчен начин подчертава аркадското наследство.
Мнения за Scapa

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта