Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Sloe Gin Liqueur

Rustic Reserve

Налично

42,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 25.00%
Разфасовка 500 ml.

Известен в Англия като Коледен ликьор, трънковият джин Rustic Reserve се приготвя чрез настойване на диви  трънки, набрани от красивите, вълнисти хълмове на Лудогорието, в леко подсладен джин. Плодовете престояват три месеца – от брането им през септември до декември, след което ликьорът се бутилира  и се сервира като „диджестив“ на Коледа.  Останалото след празниците количество обикновено се използва за направатa на коктейли и се консумира през цялата година.

Без изкуствени аромати, без добавени оцветители, без консерванти.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)
Пълно описание за Sloe Gin Liqueur

Трънки джинът е типично британско удоволствие –  джин ликьор, направен от диви български трънки, с разкошна плътност и дълбок, тръпчив плодов аромат – идеален като диджестив и като основа на прекрасни коктейли. 

История на производител

Трънковият джин е типично британско удоволствие - джин ликьор с разкошна плътност и дълбок, леко тръпчив плодов аромат. Трънковият джин съществува благодарение на три британски исторически събития, случили се в името на прогреса в началото на XVIII век. Джинът става много популярен, когато правителството въвежда големи данъци върху вносните спиртни напитки, като разрешава безлицензното производство на джин.

Трънковият джин в България - от години Барбара Пейдж-Робъртс - английска бизнесдама, която живее в Българиа, събирала трънки, отначало от живите плетове на юг от Плевен, и правела трънков джин, предимно за коледни подаръци на приятелите си. През 2015г. тя влиза в контакт със селскостопанската компания "Агротайм" в Лудогорието, където трънките са изобилни и ароматни. Тогава открива, че в овощните си градини край Исперих "Агротайм" отглежда много дренки - още един стипчив плод и опитва да направи дренков джин, наред с трънковия. Резултатът е страхотен за летни коктейли.

Мнения за Sloe Gin Liqueur

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта