Talisker 10 Year Old

Single Malt Scotch Whisky 0.7l.

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010001M0454
Talisker 10 идва при нас от най-старата дестилерия на остров Skye, край морето. Този сингъл малц се произвежда от 1830 година и неговият аромат и вкус веднага ви напомнят за суровия му роден край. Всяка глътка от уискито има вкус на самия остров Skye, едно от най-далечните, най-ветровити, но и най-красиви места в Шотландия. Именно от там идва мощният морски характер на Talisker, който носи със себе си сладка опушеност и плодово богатство на зрели сливи. Двойно дестилирано, за да се създаде този богат и дълбок морски характер на уиски от крайбрежието, отлежало поне 10 години в бъчви от американски дъб. Едно от най-награждаваните шотландски сингъл малц уискита в света. Печели двоен златен медал в конкурса San Francisco World Spirits четири години поред, включително и през 2020 година. Talisker 10 Year Old, най-яркото уиски в семейството на Talisker, има прекрасен богат и силен опушен торфен вкус. Той е като топъл поздрав от дивото море.

Alc.%: 45.80%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
Историята на марката започва през 1825 г., когато Хю Макаскил придобива имението „Талискър“ и северния край на полуостров Мингиниш на неприветливия, но красив остров Скай. Смята се, че името „Talisker“ произлиза от старонорвежкото „Thalas Gair“, което означава „Наклонена скала“. Пет години по-късно заедно с брат си построява дестилерията на брега на Лох Харпорт. Още през 1898 г. Talisker вече е едно от най-продаваните малцови уискита в Обединеното кралство. Преминал през огън, война и финансови кризи, този най-северен пост – единствената дестилерия на Скай – успява да се съхрани и до ден днешен продължава да произвежда пословично отлични уискита, които завладяват небцата и сърцата на любители и специалисти.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer