Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Talisker Storm

Talisker

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 45.80%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Авенди ООД
Промоция от: 1.03.2021 г.
Промоция до: 31.03.2021 г.
Темпераментен, необуздан и волен, стъпил с единия крак на сушата, а с другия – в морето, Talisker е уиски със сложен характер, което предизвиква вкусовите рецептори, но, опитали го веднъж, трудно бихме могли да го забравим. Ароматът е мощен, чист, свеж, с развиваща се комплексност – от сладост на малц със зрели червени плодове през пушек, морска вода и експлозия от пипер. Вкусът е мек и богат, впоследствие много пикантен. Започва с чиста, обливаща езика сладост, ядкова опушеност и накрая по-пикантни нотки. Финалът е сух и средно дълъг, с продължителен мек послевкус с опушени нотки на горящ въглен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 3.9 от 5 / Гласували: 15 глас(а)
Пълно описание за Talisker Storm
Малко са уискитата, които разказват за произхода си по-добре от Talisker Storm. Ароматът и вкусът му мигновено ни свързват с неумолимата природа – досущ като топъл поздрав от дивото море.
Вкусов профил
Аромат: Мощен, чист, свеж, с развиваща се комплексност – от сладост на малц със зрели червени плодове през пушек, морска вода и експлозия от пипер.
Вкус: Мек и богат, впоследствие много пикантен. Започва с чиста, обливаща езика сладост, ядкова опушеност и накрая по-пикантни нотки.
Финал: Сух и средно дълъг, с продължителен мек послевкус с опушени нотки на горящ въглен.
История на производител
Историята на марката започва през 1825 г., когато Хю Макаскил придобива имението „Талискър“ и северния край на полуостров Мингиниш на неприветливия, но красив остров Скай. Смята се, че името „Talisker“ произлиза от старонорвежкото „Thalas Gair“, което означава „Наклонена скала“. Пет години по-късно заедно с брат си построява дестилерията на брега на Лох Харпорт. Още през 1898 г. Talisker вече е едно от най-продаваните малцови уискита в Обединеното кралство. Преминал през огън, война и финансови кризи, този най-северен пост – единствената дестилерия на Скай – успява да се съхрани и до ден днешен продължава да произвежда пословично отлични уискита, които завладяват небцата и сърцата на любители и специалисти.
Мнения за Talisker Storm

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта