Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

The Balvenie 50 Y.O. Cask

The Balvenie

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 45.40%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД
Истинско произведение на изкуството, The Balvenie 50 №4567 е налято на ръка в дестилерията в ръчно правени бутилки и се предлага в специална дървена кутия, изработена от шотландски майстор. Това изумително рядко и специално уиски без съмнение е перфектният подарък за всеки ценител и колекционер на изключителни уискита. Ароматът му е дълбок и комплексен, първоначални нотки на дъб, последвани от по-сладки аромати на стафиди и едва доловима пикантност на джинджифил. Вкусът е сочен, изпълнен с череши, къпини и доста силни нотки на джинджифил, канела и бахар. Финалът е богат и пикантен, с вкус на сушени плодове и намаляваща сладост. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 3.8 от 5 / Гласували: 61 глас(а)
Пълно описание за The Balvenie 50 Y.O. Cask
The Balvenie 50 №4567 е изключителен ръчно изработен единичен малц, затворен в бъчва от европейски дъб в далечната 1963 г. и събрал благородните качества на тази достолепна възраст. Първоначално всяка бъчва е съдържала по 250 литра уиски, но вследствие на продължителното отлежаване “ангелите” са взели своя заслужен дял и от бъчва №4567 са затворени само 131 бутилки.
Отлежало под зоркия поглед на майстора на малца на The Balvenie Дейвид Стюарт в продължение на повече от 50 години, уискито от бъчва №4567 се отличава с превъзходен плътен вкус, характерни нотки на сочни червени плодове и подправки и богат и наситен аромат с нотки на стафиди и джинджифил.
Истинско произведение на изкуството, The Balvenie 50 №4567 е налято на ръка в дестилерията в ръчно правени бутилки и се предлага в специална дървена кутия, изработена от шотландски майстор. Това изумително рядко и специално уиски без съмнение е перфектният подарък за всеки ценител и колекционер на изключителни уискита.
Вкусов профил
Аромат: Дълбок и комплексен, първоначални нотки на дъб, последвани от по-сладки аромати на стафиди и едва доловима пикантност на джинджифил.
Вкус: Сочен, изпълнен с череши, къпини и доста силни нотки на джинджифил, канела и бахар.
Финал: Богат и пикантен, с вкус на сушени плодове и намаляваща сладост.
История на производител
Личният подход в занаята и природната алхимия отличават The Balvenie от всяко друго малцово уиски. Всичко започва със суровите материали. The Balvenie е единствената дестилерия, която отглежда свой собствен ечемик, използва традиционен под за малцуване и разполага със специалисти по дeстилационните казани и частни бъчвари. Днес всичко това го прави „най-ръчно” изработения малц.
Мнения за The Balvenie 50 Y.O. Cask

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта