The Balvenie PortWood 21 Y.O.

Malt Scotch Whisky
459,99 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
162117005
Повече информация
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД

Кехлибарен цвят с медено-златист оттенък, това е комплексният сингъл малц The Balvenie PortWood 21 Y.O.. Той отлежава в продължение на 20 години в традиционни бъчви от американски дъб, за да добие наситено-сладкия аромат с характерната за Спейсайд свежест. За последната една година се премества в 500 литрови бъчви от европейски дъб, където преди това е отлежавало десертно Port Wine. Този шедьовър от The Balvenie e носител на сребърен медал от International Wine and Spirits през 2014г. и два златни медала от The Scotch Whisky Masters през 2014 и 2015г.

Експлозия от вкусове ще доловите, отпивайки от The Balvenie PortWood 21 Y.O. - сметана, ванилия, сушени стафиди, пресен розмарин, изкусно съчетани с характерните за Спейсайд нотки на окосена трева и пресни подправки.

История на производител: The Balvenie

Личният подход в занаята и природната алхимия отличават The Balvenie от всяко друго малцово уиски. Всичко започва със суровите материали. The Balvenie е единствената дестилерия, която отглежда свой собствен ечемик, използва традиционен под за малцуване и разполага със специалисти по дeстилационните казани и частни бъчвари. Днес всичко това го прави „най-ръчно” изработения малц.