Tullamore D.E.W. 18 Y.O.

Irish Single Malt Whiskey
149,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
A01010003M0026
Повече информация
Alc.% 41.30%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД

Носител на Световния уиски трофeй от състезанието International Wine & Spirits 2018 година. Този 18-годишен сингъл малц се характеризира с уникална рецепта, включваща доотлежаване в четири типа бъчви - от бърбън, шери Олоросо, порто и мадейра. Този новаторски метод за финиширане придава на малца единствен по рода си богат и мек вкус.

Аромат

Богат, с дълбоки нотки на дъб и малц, карамелизирани плодове и подправки.

Вкус

Кадифено мек. Нотките на ванилов дъб се преплитат с канела, печена ябълка, препечени бонбони маршмелоу и бисквитена сладост.

Финал

Богат и стоплящ, с оставаща сладост на малц.

История на производител: Tullamore D.E.W.

Tullamore D.E.W. се заражда в сърцето на Ирландия още през 1829 г., когато в Тъламор, графство Офали, е открита дестилерията Tullamore. Името D.E.W. е получено от инициалите на Даниел Е. Уилямс (Daniel E. Williams), един от работниците в дестилерията Tullamore, който застава начело на цялото производство и става главен ръководител. Три e магическото число за Tullamore D.E.W. – тройно дестилирано, то е уникална комбинация от три вида ирландско уиски – малцово, зърнено и уиски от медни казани. В резултат на това Tullamore D.E.W. е три пъти по-меко, с присъща елегантна комплексност.