Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Tullamore D.E.W. 18 Y.O.

Tullamore D.E.W.

Налично

149,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 41.30%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД
Промоция от: 27.11.2020 г.
Промоция до: 6.12.2020 г.

Носител на Световния уиски трофeй от състезанието International Wine & Spirits 2018 година. Този 18-годишен сингъл малц се характеризира с уникална рецепта, включваща доотлежаване в четири типа бъчви - от бърбън, шери Олоросо, порто и мадейра. Този новаторски метод за финиширане придава на малца единствен по рода си богат и мек вкус.

Аромат

Богат, с дълбоки нотки на дъб и малц, карамелизирани плодове и подправки.

Вкус

Кадифено мек. Нотките на ванилов дъб се преплитат с канела, печена ябълка, препечени бонбони маршмелоу и бисквитена сладост.

Финал

Богат и стоплящ, с оставаща сладост на малц.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)
Пълно описание за Tullamore D.E.W. 18 Y.O.

Работата по 18-годишния единичен малц на Tullamore D.E.W. бе двугодишна мисия – посветихме се на разработката на изключително уиски, което се отличава с комплексен характер, деликатна сладост и тройно дестилирана мекота, които са в основата на най-добрия ирландски единичен малц. Качеството на отлежалите резерви е сравнимо с това на най-добрите шотландски единични малцове, но тройната дестилация и финиширането в четири типа бъчви са това, което отличава това уиски като едно от най-добрите в света,разказва Браян Кинсман, мастър-блендър на Tullamore D.E.W.

История на производител
Tullamore D.E.W. се заражда в сърцето на Ирландия още през 1829 г., когато в Тъламор, графство Офали, е открита дестилерията Tullamore. Името D.E.W. е получено от инициалите на Даниел Е. Уилямс (Daniel E. Williams), един от работниците в дестилерията Tullamore, който застава начело на цялото производство и става главен ръководител. Три e магическото число за Tullamore D.E.W. – тройно дестилирано, то е уникална комбинация от три вида ирландско уиски – малцово, зърнено и уиски от медни казани. В резултат на това Tullamore D.E.W. е три пъти по-меко, с присъща елегантна комплексност.
Мнения за Tullamore D.E.W. 18 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта