На брега на река Кентъки в Лоренсбърг е построена дестилерия от братята Рипи, която днес се радва на над 100-годишна история. Именно в нея се създава бърбънът Wild Turkey.
Популярният лов на пуйки в Кентъкската гора дава името на новия изразителен и запомнящ се бърбън – Wild Turkey.
Първата бутилка е продадена през 1942 г. на изложението Fine Wine and Spirits.
През 1954 г. Джими Ръсел започва кариерата си в дестилерията като чистач. Но през следващите петдесет години Джими Ръсел става истинско олицетворение на водещата и постоянна решителност да се произвежда бърбън по традиционни методи.
Смяната на собствеността на дестилерията преминава последователно през ръцете на „Гулд Брос“, Остин Никълс, „Перно Рикар“.
Но благодарение на Джими рецептата за производство с високо съдържание на ръж се запазва и до днес — същата мая, същата зърнена каша, същите обгорени бъчви, същият процес на отлежаване.
Синът му Еди Ръсел наследява бизнеса през 1981 г. и продължава традициите.
Gruppo Campari купува Wild Turkey през 2009 г. с голямо желание за възраждане и развитие на тази емблематична марка.
Wild Turkey отваря нов център за посетители на стойност над $5 милиона, с който ще отбележи над стогодишната традиция в производството на бърбън. Центърът е разположен в непосредствена близост до мястото на първата дестилерия на братята Рипи.