Wild Turkey 101

Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01010004M0088
Ароматът е нежен, но силен, с дъх на ванилия, карамел и дъб, с леки нотки на портокал. Вкусът е богат и силен, с интензивен изразителен вкус на подправки, черен пипер и сушени плодове. Финалът е изключително дълъг и гладък, открояващ се опушен дъб.

Alc.%: 50.50%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Рейтинг
Jimmy Russel’s masterpiece
Коментар от: Десислав
Най-добрият бърбън в класа 50-70 лв., с едни от най-комплексните нотки, аромати и послевкус в бърбън категорията, като цяло!

1 продукт

на страница
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
На брега на река Кентъки в Лоренсбърг е построена дестилерия от братята Рипи, която днес се радва на над 100-годишна история. Именно в нея се създава бърбънът Wild Turkey. Популярният лов на пуйки в Кентъкската гора дава името на новия изразителен и запомнящ се бърбън – Wild Turkey. Първата бутилка е продадена през 1942 г. на изложението Fine Wine and Spirits. През 1954 г. Джими Ръсел започва кариерата си в дестилерията като чистач. Но през следващите петдесет години Джими Ръсел става истинско олицетворение на водещата и постоянна решителност да се произвежда бърбън по традиционни методи. Смяната на собствеността на дестилерията преминава последователно през ръцете на „Гулд Брос“, Остин Никълс, „Перно Рикар“. Но благодарение на Джими рецептата за производство с високо съдържание на ръж се запазва и до днес — същата мая, същата зърнена каша, същите обгорени бъчви, същият процес на отлежаване. Синът му Еди Ръсел наследява бизнеса през 1981 г. и продължава традициите. Gruppo Campari купува  Wild Turkey  през 2009 г. с голямо желание  за възраждане и развитие  на тази емблематична марка. Wild Turkey отваря нов център за посетители на стойност над $5 милиона, с който ще отбележи над стогодишната традиция в  производството на бърбън. Центърът е разположен в непосредствена близост до мястото на първата дестилерия на братята Рипи.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer