Auchnagie Vintage Selection

Malt Scotch Whisky
390,00 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162121204
Повече информация
Alc.% 46.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД

The Lost Distillery Company e специализирана в буквално реставриране на уискита. Избират си изчезнала дестилерия и правят дълги и обстойни изследвания относно характеристиките на продукцията в годините, когато е съществувала. След това блендират малцове, докато получат краен продукт, който е максимално близко до това, което смятат че е представлявало уискито, когато се е произвеждало.

В конкретния случай ни предлагат реставрация на един от продуктите на затворилата през 1911-та година дестилерия на име Auchnagie.

Ароматът е на ябълков сайдер в комбинация с портокалово масло. Вкусът е ванилия, след която идват нотки на свежи ябълки. Финишът е канела и кайсии с далечно усещане торфен дим.

История на производител: Lost Distillery

The Lost Distillery Company предлага на всеки уиски ентусиаст възможност да открие нови и уникални продукти, на които да се наслади и които да сподели с приятели. The Lost Distillery Company черпи вдъхновение от миналото и историята на шотландското уиски и в негова чест пресъздава дестилатите, създавани някога в отдавна забравени и разрушени дестилерии.  Екип от архивисти, начело с проф. Майкъл Мос, специалист по шотландска история и археология, се заема с активно проучване, за да открие изчезналите и забравени стилове и методи на дестилация. В резултат са създадени по съвременен начин интерпретации на забравените уиски марки, като се използват малцови дестилати от различни части на Шотландия. Първите възродени дестилати са Auchnagie и Stratheden. Всяка бутилка има пореден номер, а сериите са ограничени до 1 000 бр., което ги прави още по-атрактивни за колекционерите.