Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Ballantine's 17 Y.O.

Ballantine's

Налично

119,85 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.

Дългото 17-годишно отлежаване придава дълбочина във вкуса и характера на уискито. Първата му поява е през 1930 г. Но и до днес рецептата му остава непроменена и се предава. Ballantine's 17 Years Old е първото и най-награждавано 17-годишно смесено шотландско уиски. Вкусов профил Аромат: Дълбок, балансиран, елегантен, с нотки на дъб, опушен аромат и ванилия. Вкус: Пълен и комплексен, аромати на мед и кремообразна ванилия с нотки на дъб и торфен дим. Финал: Дълъг, леко опушен, ванилия и намек на подправки.

Комбинирайте с друг продукт от категория DIY, за да спестите.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Ballantine's 17 Y.O.

Ароматът е дълбок, балансиран, елегантен, с нотки на дъб, опушен аромат и ванилия. Вкусът е пълен и комплексен, аромати на мед и кремообразна ванилия с нотки на дъб и торфен дим. Финалът е дълъг, леко опушен, ванилия и намек на подправки.

 

 

История на производител

През 1827 г. Джордж Балантайн открива магазин за уиски и други алкохолни напитки в Единбург. По-късно отваря и втори, които смята за по-доходоносен. Когато назначава сина си, Арчибалд, да управлява бизнеса, Джордж започва да създава свои собствени блендове. Продажбите се разрастват и Джордж Балантайн наема и другия си син, Джордж-младши. Така се поставило началото на George Ballantine and Son Ltd. Започнали да изнасят продукцията си и бизнесът ставал от силен по-силен. След  1919 г. компанията сменя няколко собственици, но запазва традициите и качеството си. В края на 80-те години на ХХ век става най-популярното смесено уиски в Европа. 89% от продажбите им в световен мащаб се дължат на Ballantine’s Finest. 

Мнения за Ballantine's 17 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта