Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
"BARSOL се произвежда в 100-годишната ""Bodega San Isidro"" в Ика, Перу. Bodega съчетава традиционен занаят с модерна технология: гроздето е рьчно подбрано, а комплексна машина за изцеждане извлича само сока от гроздето, като същевременно спестява горчивите семена. Пиското се дестилира на малки партиди в два исторически медни казана с френски произход.
BARSOL е основана, за да донесе най-висококачественото перуанско писко на света и по този начин е насочена към взискателните експортни пазари още от самото начало. BARSOL е една от водещите марки писко в САЩ, редовно се нарежда сред първите 3 изнасяни перуански марки писко и се предлага на приблизително 30 пазара по света. Многобройни престижни награди в състезания за перуанско писко, Световното състезание за спиртни напитки в Сан Франциско, Ultimate Wine and Spirits Challenges и Concours Mondial de Bruxelles постоянно потвърждават изключителните качества на BARSOL.
Този продукт е и основен виновник за един от най-класическите коктейли в света - Pisco Sour, а за да сътворите това вълшебство у дома предлагаме следната рецепта:
90 мл Barsol писко
30 мл Пресен сок от лайм
30 мл захарен сироп (можете да ползвате и агаве сироп ако искате още по-вкусен резултат)
½ яйчен белтък
Angostura битер
В шейкър добавете всички съставки с изключение на горчивката. Разклатете на сухо за 30 секунди, за да емулгирате белтъка. Добавете 4-5 кубчета лед и разклатете отново за още 30 секунди, за да охладите съдържанието. Прецедете двойно в предварително изстудена чаша. Гарнирайте с 1 до 3 капки Angostura Aromatic Bitters върху пяната. Наздраве!
Любопитно: Този елегантен коктейл е изобретен от Виктор Морис в неговия прочут бар Morris в Лима – Перу през 1916 г. Още с първото сервиране той става любим сред посетителите на бара. След смъртта му през 1929 г. неговите ученици бармани се преместват в баровете на известни хотели в центъра на Лима. Един от тях беше хотел Maury, на чиито бармани се смята, че са направили Pisco Sour изключително популярен през десетилетието на 30-те години на миналия век. "