Джин, произвеждан в сърцето на Лондон. Негов създател е фармацевтът Джеймс Бъроу, чиято изпитана рецепта се спазва до днес.
Корените на Beefeater могат да бъдат проследени до 1820 г., когато Джон Тейлът и съпругата му отворили малка дестилерия в квартал Челси в Лондон. През 1863 г. дестилерията е купена от Джеймс Бъроу, който има професионален интерес към производството и експериментирането с нови вкусове. Започва да разработва своя рецепта и скоро открива, че при дестилирането на специфични билки се получава джин със запомнящ се аромат.
Така постепенно той стига до окончателната рецепта на Beefeater London Dry Gin. Нейните ключови съставки са 9 растения. Всички те се накисват за 24 часа, преди да бъдат дестилирани. Тази процедура позволява да се създаде перфектно балансирaн джин. Накисването и дестилацията се правят по начин, непроменян от самото създаване. Beefeater е единственият международен Premium Gin, който все още се произвежда в сърцето на английската столица, в квартал Кенингтън на южния бряг на река Темза.