Hendrick’s NEPTUNIA е най-новoто лимитирано бижу, излязло от Hendrick’s Cabinet of Curiosities. Необичайната напитка отново е създадена под вещото ръководство на Лесли Грейси, мастър дестилър на Hendrick’s, която този път реши да капсулира магията на морето в бутилка джин.

 

Тази, така необичайна, интригуваща ода за необятната морска шир първоначално се композира в любопитния ум на Лесли, която, очарована от песента на вълните, докато се разхожда по шотландските плажове, съвсем не след дълго я превръща и в чудата смес от освежаващи морски растения. С още една-две щипки магия в Двореца на Hendrick’s на скалистия бряг на Айршир, Югозападна Шотландия, получената течност пресъздава цяла една богата, предизвикваща сетивата морска история.

Използвайки опита си в областта на химията, склонността си към експериментиране и любознателността си за това как различни растителни продукти могат да бъдат комбинирани, за да създадат завладяващи вкусове, Лесли безпогрешно улавя ободряващото магическо усещане да бъдеш край морето и го превръща в джин Hendrick’s NEPTUNIA.

Без съмнение стилът е Hendrick’s, а NEPTUNIA определено ни изпраща още една вълна от чудни вкусове, с вълшебен припев от освежаващите крайбрежни ботанически продукти, съчетавайки гладкия и ярък цитрусов финиш с вкуса на далечния морски бриз.

„Повечето от творения ми се базират на спомени – играя си с растения и ги комбинирам, за да пресъздам определени усещания“ – казва Лесли и допълва: „Намирам слушането на шума на вълните, разбиващи се в брега, за наистина терапевтично. Да гледаш към хоризонта, да усещаш вятъра в косите си и соления морски бриз върху лицето си е просто страхотно усещане – толкова освобождаващо, ободряващо и едновременно с това успокояващо.“

Али Мартин, глобален посланик на Hendrick’s, добавя: „Както бихте очаквали, Hendrick’s NEPTUNIA е направо прелестен с тоник и резен краставица. Въпреки че, ако обичате да се впускате в приключения с приятели, можете да се понесете на гребена на вълната с NEPTUNIA Fizz. Изключително лесен за приготвяне и впечатляващ за сервиране на места край брега на морето. Просто комбинирайте две части Hendrick’s Neptunia с една част пресен лайм, една част захарен сироп и допълнете със сода. Едно резенче краставица за декорация и… ahoy!“

Необичайният джин е вече по рафтовете на премиум магазини и барове като лимитирано издание. Въпреки че майсторските творения на Лесли Грейси са много, Hendrick’s лансира само по едно от съкровищата си от Cabinet of Curiosities за даден период от време.  Така че, скъпи необичайници, яхнете вълната сега, преди NEPTUNIA да изчезне от хоризонта.