Bottega White Prosecco DOC Spumante Extra Dry
Италианско бяло просеко extra dry от района на Венето.
Притежава мек, объл, завладяващ и балансиран вкус, с приятна комбинация от киселинност и сладост, приятна пикантност и типичен аромат с деликатни плодови и флорални нотки. Ароматът е плодов (ябълка, праскова, круша) с деликатни нотки на акация. Цветът е сламеножълт със златни отблясъци, фин и елегантен.
Kомбинира сортовете Глера (мин. 85%), Шардоне и Пино Ноар.
Алкохол: 11%
Захар, g/l: 18
Обща киселинност, g/l: 5.00-6.50
Подходящ при сервиране на аперитиви, чудесно придружава храни като пай със зеленчуци и сирена, ризото от грах, леко пилешко къри със зеленчуци и др.
Препоръчителна температура на сервиране: 4-5 °C
Производствен процес: Реколтата се събира от средата на септември, като се изчаква гроздето да събере достатъчна киселинност и добра минералност, гроздето се бере и пренася във винарната, за да се предотвратят механични повреди и преждевременно окисляване. След това гроздето се пресова внимателно, като се отстраняват дръжките, мъстта се отделя от люспите и след това се почиства. Първата ферментация се извършва в стоманени резервоари с добавяне на селектирани дрожди. В съответствие с метода Martinotti, втората ферментация се извършва при контролирана температура от 14°C, за да се запазят първичните аромати на гроздето. В края на процеса виното се стабилизира на студено, филтрира се и се бутилира.
Alc.%: 11.00%
Разфасовка: 750 ml






