Бренди Плиска реколта 1966 г.
Създаден през 1948 година , Винекс Преслав и до днес е един от лидерите във производството на висококачествени вина и високоалкохолни напитки. Произведено по традиционна френска технология от избрана партида винен дестилат, реколта 1966 година. Уникалният му характер се дължи на дългогодишното отлежаване в малки дъбови бъчви. Отличава се с наситен тъмно кехлибарен цвят и богата палитра от аромати на сушени плодове, шоколад и тютюн. Притежава дълго запомнящ се плътен и благороден вкус. Бренди Преслав 1966 е незабравима напитка, продукт на традицията и новаторството, една висша хармония на аромати и вкусове.
Alc.%: 41.00%
Разфасовка: 700 ml
Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога
Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.
Създаден през 1948 година , Винекс Преслав и до днес е един от лидерите във производството на висококачествени вина и високоалкохолни напитки. Техният стремеж е да съхранят традиционния винарски стил , като същевременно постоянно усъвършенстват качеството на напитките, посредством съвременните тенденции във винопроизводството. Винекс Преслав залага на грозде, подбрано с внимание, на модерни технологии и на висококвалифициран екип от професионалисти, влагащи максимум потенциал за постигане на отлични резултати. Тяхната дестилерия, като една от първите в страната е допринесла много за развитието на българските високоалкохолна индустрия като цяло, тъй като именно там са се правили различни експерименти и проекти, с цел усъвършенстване процеса на производство и качеството на българските алкохолни напитки. И до днес дестилерията притежава голям капацитет и модерни технологични възможности за производство на напитки от най-високо качествено ниво, отличаващи се с изключителна хармония на вкусовете. Лозята са разположени в три ключови за винарството в България микрорайона- Хан Крум, Нови Пазар и Велики Преслав. Тероара тук благоприятства за перфектна сортова изява. Това е изключително подходящ район за отглеждане на бяло грозде. Релефът е хълмист, с надморска височина – 200 – 280 м. Преобладават кафявите горски почви и карбонатният чернозем. Те са добре аерирани и топли, почви с лека зърнеста структура /особено за по-високите микрорайони/ и имат РН 6 – 6,5. Средната температурна сума през вегетационния период е 3600-3700 С , което съчетано с продължителна и топла есен, осигурява достатъчно натрупване на захари, при високо съдържание на титруеми киселини и РН 3,0 – 3,2. Годишната сума валежи е около 650 dm3/m2 и това обуславя добра физиологична влажност на тъканите. Отглеждат лозя от сортовете Траминер, Пино Гри, Шардоне, Совиньон Блан, Каберне Совиньон, Ризлинг, Мускат, Пино Блан, Мерло и др. В избата разполагат с цялостно оборудване за микровинификация, благодарение на която произвеждат червени, бели и розе вина от най-висок качествен клас. Отлежаването на избрани партиди вина се извършва изцяло в барици от френски дъб, които допринасят за постигането на уникалния характер на вината им.