Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Bruichladdich Octomore

Bruichladdich

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 57.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Леопард Трейдинг ООД
За феновете на торфените, силно опушените торфени уискита. Octomore 07.1 е опушено с торф до 208 PPM и е бутилирано при алкохолен градус 59.5%. Уискито е със сложен, интензивен и елегантен торфен аромат. Силната торфена опушеност се съчетава успешно с лактичните нотки на кондензирано мляко и сладко десертно сирене, с лимонова кора, тютюнев дим и много ванилия. Появяват се нотки на черен пипер, както и на плодове - консервирани праскови, пресни круши и сладки зърнени храни. Усеща се повей от соления морски бриз. Вкусът е доминиран от изобилието на сладък, пушен торф. Първоначалната пиперлива торфена атака оставя остър отпечатък върху небцето, но след като той отшуми, се появява вкус на ванилия, лимон, соленост от морския бриз и сладост на ванилови сладкиши. Финалът е приятен, сладко-солен, като развива послевкус на канела, черен пипер и ванилия. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 3 глас(а)
Пълно описание за Bruichladdich Octomore
История на производител
Дестилерията Bruchladdich (Брухлади) се намира в най-западната част (Rhinns) на остров Islay в Шотландия. Дестилерията произвежда малцово (single malt) шотландско уиски, но също така предлага и джин. Тя е собственост на Rémy Cointreau и е една от осемте работещи дестилерии на острова. Произведеното уиски Bruchladdich Classic Laddie е неочаквана изненада за пиещите сингъл малц скоч гости, посетили острова. Това е от 100% типичен шотландски сингъл малц, отлежал в американски дъбови бъчви, в складовете на дестилерията, на брега на езерото Loch Indaal. Уискито е тройно дестилирано, преди да му бъде добавена изворна вода и да бъда бутилирано. Вкусовете му са земни, но не и торфено - опушени. Две мили южно от Bruichladdich, в прегръдките на брега на езерото Loch Indaal, се намира селото Port Charlotte и останките от дестилерията, в която се дестилира алкохол в продължение на 100 години, между 1829 и 1929. Уискито, произвеждано под бранда Port Charlotte е със силно опушен торфен аромат, а това под бранда Octomore се приема, че е най-силно опушеното с торф малцово уиски на света.
Дестилерията Bruchladdich (Брухлади) е построена през 1881 г. от братята Харви - Уилям (32), Джон (31) и Робърт (23) - на брега на Loch Indaal. Харви са семейство, което вече е притежавало две дестилерии в Глазгоу от 1770 г. Тримата братя съчетават талантите си, за да построят трета дестилерия – Bruichladdich. Тя е проектирана от Джон, построена е от Робърт и е финансирана от Уилям и други членове на семейството. Дестилерията притежава модерен за времето си дизайн, което я отличава от старите дестилерии на Islay, които са били в стари селскостопански сгради. Тя е изградена от камък на морския бряг и има много ефективно вътрешно оформление, разположена около голям, просторен двор.  На 23 юли 2012 г. Rémy Cointreau закупува дестилерията Bruichladdich за сума от 58 млн. паунда.
Мнения за Bruichladdich Octomore

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта