Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Castello D'Albola Oso Toscana

Casa Vinicola Zonin

Налично

15,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Ризото с манатарки, паста, патешко
Alc.% 13.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Toscana
Температура за сервиране 16 - 18° 
Сорт Сан Джовезе 60%, Мерло 20%, Сира 20% (Sangiovese, Merlot, Syrah)  
Вносител Делион ООД
Вкусът е свеж, атрактивно плодов и устойчив. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Castello D'Albola Oso Toscana
Вкус: свеж, атрактивно плодов и устойчив
История на производител
Средновековното село Castello d'Albola е разположено на величествените хълмовете на Chianti, с уникално местоположение, известно с очарованието на своята история, емоционалния заряд на изкуството и уникалния ландшафт и аграрен контекст от ненадмината хармония.
След като принадлежащи на някои от най-благородните тоскански фамилии през вековете, от Acciaioli и Samminiati до Pazzi и Ginori Conti, имението е в грижата и защитата на семейство Zonin повече от 30 години.
Първата задача на Зонин е била да гарантира, че лозята ще произвеждат висококачествено грозде, а след това да бъдат възстановени пристройките и красивата вила, която е била построена през 16-ти век. Възстановени са и други постройки около вилата и днес се ползват за винен туризъм.
Изградена е и нова винарна, която е в пълна хармония с пейзажа.
Семейство Зонин също разшири площта на лозята и на имението и днес общата площ е от 900 хектара, от които 150 са засети с лозя. Засадени са също така и 4000 маслинови дръвчета.

Casa Vinicola Zonin е един от най-важните  производители на вино не само в Италия, но и в света. Дистрибутира и продава  вина и пенливи вина под марката Зонин, както и тези на останалите 9 имота, собственост на фамилията. Вдъхновен от принципа „всеки регион има свои традиции, всеки район има свои собствени вина“, Gianni Zonin от края на 60-те години подбира най-добрите тероари, затвърждавайки Casa Vinicola Zonin като това, което е днес – лозя с площ от около 2.000 хектара, наблюдавани от 32 енолози и агрономи. Това се допълва от 9-те имота, разположени в 7-те най-добри винарски района в Италия, както и имот в Barboursville Vineyards във Вирджиния, САЩ.
Начело на компанията през 1967 година застава Gianni Zonin.  По късно към компанията се присъединяват  тримата му синове, които представляват седмото поколение от историята на компанията.. Domenico Zonin отговаря за производството и техническата област Francesco Zonin е отговорен за продажби и маркетинг,  а Michele Zonin застава начело на финансовия отдел.
Мнения за Castello D'Albola Oso Toscana

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта