Поради голямата натовареност е възможно да има забавяне в изпълнението на поръчките.
Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
Водени от стремежа да покажем уважението си към Кончи, жената, която обичаше Френските пенливи вина, създадохме нашата Кава, за да отдадем почит на всички жени по света.
Вила Кончи е вино, пълно с удоволствия и емоции, които да бъдат споделени в добра компания. Това със сигурност е най-добрият начин да започнете да се наслаждавате изтънчената Тапас култура.
Наименование: DO Cava
Сорт: 40% Ксарело, 30% Парейада, 30% Макабео,
Произход: Каталуня, Испания. Внимателният избор на лозя в сърцето на Каталуня, защитени от планината Монтсерат, е ключът към производството във Вила Кончи. Целта на нашата Кава е да представи свежестта на виното от Средиземноморския климат. Надморската височина на парцелите е изключително предимство с по-ниските температури през нощта, допринасящи за приятната киселинност на гроздето. Не по-маловажно е използването на сорта Шардоне, придаващ плодов характер и елегантност на виното.
Винопроизводство: Беритбата, обикновено ръчна, започва в края на Август и приключва в края на Октомври. Гроздето се транспортира до избата в 25-30-килограмови касети или в малки стоманени ремаркета, ако лозето е близо до избата. Беритбата се провежда през нощта, за да се избегнат високите дневни температури и нежелан старт на ферментацията. В избата гроздето се охлажда до 10˚С като по този начин се предпазва постъпване на цвят от ципите в мъстта. След пресиране всеки сорт ферментира поотделно при постоянна температура от 16˚С, за да се запазят характерните аромати. Следва блендиране и бутилиране на базовото вино, към което се добавят дрожди и захар с цел образуване на балончетата. За вторичната ферментация се използва подземни изби с постоянна температура 15-17˚С, където виното се държи в непрестанен контакт с ципите. Вила Кончи Брут Селесион отлежава минимум 12 месеца в бутилка.
Характеристики: Брилянтен златисто-зелен цвят. Елегантно вино с деликатни балончета. Интензивни плодови аромати и нотки на препечено се усещат в носа. В устата е сочно, топло, приятно и заоблено с продължителен финал.
Предложения за сервиране: Това безалкохолно пенливо вино е идеално за аперитив. Много добре си подхожда с всички видове тапас, салати, ризото, сирена и леки рибни ястия. Както и с артишок и аспержи. Оптималната температура на сервиране е 6-8˚С.