Поради голямата натовареност е възможно да има забавяне в изпълнението на поръчките.
Ние използваме бисквитки, за да помогнем за подобряване на нашите услуги и да подобрим вашето изживяване. Ако не приемете незадължителните бисквитки по-долу, вашето изживяване може да бъде засегнато. Ако искате да научите повече, моля, прочетете ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И БИСКВИТКИ
ЖЪТВАТА
Започва в края на август и продължава до края на октомври. Обикновено се извършва ръчно и гроздето се транспортира до избата в кашони, съдържащи 25-30 кг или в малки ремаркета от неръждаема стомана, когато лозето е близо до избата.
ВИНИФИКАЦИЯ
Гроздето се бере през нощта, за да се избегнат високи температури и преждевременна ферментация. Те бързо се транспортират до винарната и се охлаждат при 10ºC, за да се избегне оцветяването на мъстта от цвета на люспите. След като мъстта е пресована и всеки сорт е ферментирал поотделно при постоянни 16ºC, за да се запазят основните му аромати, мъстта се смесва и бутилира заедно с основното вино, към което се добавят маята и захарта, за да се образуват мехурчета. За втората ферментация бутилките се съхраняват в подземни изби при постоянна температура 15º-17ºC, където са в контакт с утайката.
СТАРЕЕТО
Тази кава прекарва минимум 20 месеца в бутилката. След този период утайките се декантират естествено и се отстраняват с минимална загуба на пенливо вино и се добавя експедиционен ликьор.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ
Цвят: Бледожълт със зелени нюанси. Добро освобождаване на фини и упорити мехурчета, които се издигат бавно.
Нос: Фин, свеж и плодов нос, с добра интензивност.
Вкус: Свеж, топъл, приятен и кръгъл, с дълъг финал. Добре структуриран в устата, свеж и с дълъг и мек послевкус. Чисто, комплексно и балансирано.
Подходящи за храна: Това пенливо вино е идеално както за аперитив, така и за гарнитура към салати, ориз и рибни ястия.