Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Chivas Regal 18 Y.O.

Chivas Regal

Налично

98,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% Не
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е богат, с нюанс на сушени плодове, лек карамел и тъмен шоколад. Вкусът е тъмен шоколад с елегантни цветни нотки и усещане за зрялост и опушеност. Финалът е изключителен, дълъг, с топъл послевкус. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4 от 5 / Гласували: 4 глас(а)
Пълно описание за Chivas Regal 18 Y.O.
Бленд от 20 от най-редките шотландски малцови уискита, описан от американския писател и експерт Пол Пакулт: „Сила и елегантност, балансирани в перфектна хармония… няма по-добър блендиран скоч от този.”
Вкусов профил
Аромат: Богат, с нюанс на сушени плодове, лек карамел и тъмен шоколад.
Вкус: Тъмен шоколад с елегантни цветни нотки и усещане за зрялост и опушеност.
Финал: Изключителен, дълъг, с топъл послевкус.
История на производител
В началото на 19. в. братята Джон и Джеймс Чивас създавата своя гурме магазин в Абърдийн. Славата им бързо се разраства и през 1843 г. получават първото разрешение да снабдяват кралица Виктория.
Но през 50-те години на 19 в.  на Джеймс се отдава възможност да създаде уиски, което да задоволи все по-изисканите му клиенти.
Истински пионер в изкуството на смесването той прави впечатляващо проучване на видовете малцово и зърнено уиски.
След много  експерименти създава уиски с напълно различно от познатото качество – меко, фино, щедро и с чувствително влияние от местността на Спейсайд.
Излиза на пазара през 1909 г. светкавично се превръща в най-луксозното уиски в света.
До този момент никой не е правил подобно уиски. Само за няколко месеца доставките вече не могат да смогнат на търсенето.
Но идва Първата световна война и започва ерата на Сухия режим. 25-годишното Chivas Regal изчезва, за да се превърне в един от най-търсените продукти от ценители и колекционери.
В началото на 50-те, обаче, се ражда една нова класика – Chivas Regal 12. Този първокласен бленд, съставен от 12-годишни уискита печели сърцата на американците буквално за един ден.
През 2001 г. Pernod Ricard купува Chivas Regal. Собствениците се променят,  но неповторимият стил и характер на Chivas Regal се запазват, благодарение на главния технолог Колин Скот, който продължава да поддържа жива традицията на Chivas Brothers.
Мнения за Chivas Regal 18 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта