Cono Sur BICICLETA Merlot

Вино Мерло 0.75л
13,49 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163801084
Повече информация
Alc.% 13.90%
Разфасовка 750 ml.
Регион Виня Коно Сур, Санта Елиса, Чимбаронго, Чили (Viña Cono Sur, Santa Elisa, Chimbarongo)
Температура за сервиране 13 - 15°
Сорт Мерло 85% и други червени (Merlot 85 % and other red grape varieties)
Вносител Авенди ООД
Меко и сериозно Mерло, вино със сортова типичност и забележителен плодов израз. Червеното сливово оцветяване на това вино е тъмно и интензивно. Аромати на концентрирани черни плодове и меки нотки на сладък препечен дъб. Небцето изненадва с отличната си структура, балансирана киселинност, плодов интензитет и приятно узрели танини. Вино, което е препоръчително да се пие младо. Чилийската изба е сред най-добрите производители на вино от Латинска Америка. Основана е през 1993 година и за по-малко от 10 години Коно Сур прави истинска винена революция в света с безпрецедентното си съотношение качество/цена. Работниците във винарната използват велосипеди, за да се придвижват из имота и се грижат за лозите чрез природосъобразни методи, за да произведат изключително висококачествено вино. Серията Bicicleta е почит към тях и символизира устойчивата философия на винарната и ангажираността им към околната среда.
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Cono Sur Vineyards & Winery

Четири важни географски обекта заобикалят Чилийския лозарски регион: Андите – на изток, Тихият океан – на запад, пустинята Атакама – на север, и древните глетчери – на юг. Тези естествени бариери изолират и защитават лозята векове наред. Други определящи фактори като изобилие на естествена светлина, вариации в дневните температури, сухия климат в сезона на зреене и бистрите води, извиращи от Андите, осигуряват отглеждането на истинско и чисто грозде. Стремят се към изцяло органичен стил на мениджмънт. Не добавят химически вещества. Помощното средство в грижите за отглеждане на качествени сортове представлява осигуряването на безценната помощ от животни и насекоми и саморегулиращи се екосистеми.   Избата е създадена през 1993 г., шест години по-късно започва отглеждането на първите органични лози. През 2003 г. получава първите сертификати за биовина, а през 2007 г. получава сертификат за въглеродонеутрално производство.