Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Cutty Sark Prohibition Edition

Cutty Sark

Налично

34,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 50.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е силен и комплексен, с елегантно ухание на зрели цитрусови плодове, потопени в мед и поръсени с ароматни подправки. Тялото е добре балансирано средно тяло. Вкусът е богат, кремав, с карамелена сладост и пиперливи нотки, които игриво трептят по краища на езика.
Финалът е изключително плавен, с продължителна топлина и едва доловими нотки на подправки.
Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4 от 5 / Гласували: 4 глас(а)
Пълно описание за Cutty Sark Prohibition Edition
С появата си Cutty Sark Prohibition Edition отдава чест на прословутия капитан Уилям Маккой, който тайно внесъл смесеното шотландско уиски „Къти Сарк“ в Америка по време на сухия режим. Безукорната репутация на капитан Маккой на честен, справедлив и безпристрастен човек, който се докосва само до чист, деликатен и автентичен алкохол, прославя Cutty Sark като „Истинският Маккой“ (от англ. – The Real McCoy). Prohibition Edition е бутилирано при 50% ABV (от англ. ABV - alcohol by volume - алкохолно съдържание на обема). Това е малка партида от смес на най-деликатните малцови и висококачествени зърнени уискита. Ръчно подбраните бъчви от американски дъб осигуряват пълноценния период на отлежаване, а черното стъкло и корковата тапа продължават традициите на бутилиране от онова време.
Вкусов профил
Аромат: Силен и комплексен, с елегантно ухание на зрели цитрусови плодове, потопени в мед и поръсени с ароматни подправки.
Тяло: Добре балансирано средно тяло.
Вкус: Богат, кремав, с карамелена сладост и пиперливи нотки, които игриво трептят по краища на езика.
Финал: Изключително плавен, с продължителна топлина и едва доловими нотки на подправки.
История на производител
Всичко започва, когато на 23 март 1923 г. партньорите от „Бери брос. & Руд“ (Berry Bros. & Rudd), Франсис Бери и Хю Руд, се срещат на обяд с шотландския художник Джеймс Макбей. Разговорът, преминал през разнообразни теми, стига до тази за „водата на живота“. В края му е решено да се създаде ново, по-фино смесено уиски за американския пазар. Макбей предлага да го кръстят на един от най-съвършените и бързи за времето си платноходи – Cutty Sark. А една печатарска грешка е причината за емблематичния жълт цвят на етикета на Cutty Sark.
20 високо ценени едномалцови уискита от региона Спейсайд в Шотландия в съчетание със зърнените уискита с най-добро качество дават на Cutty Sark неповторимия свеж и сладък, плодово-цветен характер. Тези едномалцови и зърнени уискита отлежават в майсторски подбрани бъчви от американски дъб, който придава ванилови нотки във вкуса на бленда (от англ. blend – смес). Последното сливане от сложния производствен процес се случва, когато финалният бленд се оставя да отлежава за не повече от шест месеца преди бутилирането. Това позволява смесването на малца и зърното да достигне завършеност, плътност и хармония. Финалният етап от тайните на Cutty Sark е фина филтрация, която запазва много от първоначалните качества на уискито.
Създадено в Лондон от утвърдените винари и търговци на алкохол, „Бери брос. & Руд“ (Berry Bros. & Rudd), които вярват и в качеството, и в иновативността, Cutty Sark напълно съзнателно се превръща в сериозно предизвикателство за утвърдените тогава стандарти.
През годините бързо набира популярност, което е напълно обяснимо за качествено блендед уиски (от англ. blended – смесен). Впечатляващото обаче е, че през 1963 г. Гордън Купър – първият американски астронавт, който прекарва в Космоса повече от денонощие, и първият в историята човек, спал в Космоса – избира именно „Къти Сарк“ за свой таен придружител на кораба „Фейт 7“ (от англ. faith – вяра). А Мартин Скорсезе дава роля на този бленд в две от филмовите си класики – „Разяреният бик“ и „Добри момчета“. Но кариерата не свършва дотук. В телевизионния хит „Семейство Сопрано“ Тони Сопрано, глава на семейство и мафиотски бос, държи бутилка „Къти Сарк“ в офиса си.  В „Момчетата от Медисън авеню“, приет за исторически достоверно отражение на американското общество от 60-те години, Cutty Sark има регулярни появи, за да доставя наслада на супер стилните рекламисти. 
Мнения за Cutty Sark Prohibition Edition

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта